Divatos tippek a kockás has érdekében!

Crossfit: A Google Trends keresőkifejezés-elemző szolgáltatás eredménye szerint egyre többen kíváncsiak arra, hogy pontosan mit is jelent ez a szó. A szakértők azt mondják, hogy jövő év végéig egészen biztosan megéri ezzel foglalkozni hirdetőként és testmozgásra vágyó emberként is egyaránt, hiszen bár a legmegterhelőbb, legbrutálisabb gyakorlatokat tartalmazó edzéstervekről van szó, de cserébe mindenkit gyors eredménnyel kecsegtetnek.

[wp_ad_camp_1]

Intervall edzés: Ezen edzésmód lényege, hogy a durva és a nyugis szakaszok váltják egymást. Tulajdonképpen bármilyen mozgásforma során nyugodtan bevetheted. Már csak azért is érdemes kipróbálni, mert annyira felpezsdíti a vérkeringést és az anyagcserét, hogy sokkal hatékonyabb lesz általa a zsírégetés, sőt még az általános állóképességet is kiválóan javítja. A legegyszerűbb, és egyben legolcsóbb módja a lassú és gyors futás váltása, amellyel akár húsz perc alatt is letudható a hatékony napi edzés.

Kettlebell: Az orosz eredetű füles súlyzók csillaga még mindig csak fölfelé ível. Nagy előnyük a hagyományos súlyzóval szemben, hogy képesebb összetettebb izomcsoportokat megmozgatni, illetve remekül edzik a törzset, így a gerinc menti izmokat is beleértve, amelynek már csak azért is kiemelkedő a jelentősége, mert ha ülőmunkát végzel, a derék- és hátfájásért többnyire az edzéshiány okozza.

TRX: Egy olyan edzésformáról van szó, amit az amerikai haditengerészetben fejlesztettek ki, ami egyszerre innovatív, egyszerű és látványos eredménnyel kecsegtet. Az elv lényege, hogy egy bárhová felerősíthető heveder, illetve a saját testsúly segítségével különböző pozíciókat kell kitartanod, illetve a meghatározott mozdulatsorokat elvégezned. A TRX ezáltal a fejed búbjától a bokáig karban tart, azaz elfelejtheted általa az aránytalanul edzett alkatot.