Hogy olcsóbb legyen a nyaralás

Ahhoz, hogy olcsóbban tudjunk nyaralni, fontos, hogy okosan válasszunk helyszínt. Előtte azonban fontos, hogy minél több információt szerezzünk. Számtalan olyan szép hely van Magyarországon, amikről nem is tudunk. Lehet, hogy nem olyan „felkapott” hely, mint például a Balaton, de pihenésre, kikapcsolódásra egyaránt alkalmas, sőt egész biztosan sokkal olcsóbb.

[wp_ad_camp_1]

Mindenképpen böngésszünk netes fórumokon, kérdezzük meg ismerőseinket, barátainkat, lehet, hogy így jutnak tudomásunkra számunkra még ismeretlen pihenőhelyek. Mindenképpen ajánlatos a különböző kupon oldalakon is böngészni, számtalan jobbnál-jobb ajánlattal találkozhatunk, de ugyan így az utazási irodák ajánlatai között is érdemes szétnézni. Előfordulhat, hogy bár mi magunk egyéni utazásban gondolkodunk, mégis ráakadhatunk valamely utazási iroda szervezetésében egy olyan csoportos buszos utazási ajánlatra, amelynek ára – figyelembe véve az esetlegesen ajánlott kedvezményeket is –, hogy  ha jobban utána számolunk, összességében még olcsóbb is, mint ahogy mi kalkuláltunk előre.

Ilyenkor a szervezés, szállásfoglalás, étkezések megoldását is lebonyolítják helyettünk, és a szabadprogramok mellett kiváló, akár fakultatív programokat is kínálnak, nekünk pedig csak annyi a teendőn, hogy lefoglaljuk az utat.  Igaz, ez esetben számolni kell bizonyos kötöttségekkel is, mint például a meghatározott indulási időpont, több emberhez való alkalmazkodás, azonban akár új ismeretségekre tehetünk szert. De olcsóbbá tehetjük a nyaralást, ha minél nagyobb társasággal (család, barátok) közösen indulunk nyaralni. Ez esetben a költségek is jobban megoszlanak, pl azáltal, hogy az önellátó étkezési költségeket is meg lehet osztani, még gyermekeink is örülni fognak, hiszen nagyon szeretnek „bandázni”, és ha szükséges a felügyeletük is könnyebben megoldható.