Legyen otthonod mindig kellemesen illatozó

Ha szeretnél csodásan finom illatokat a lakásodba, akkor először is mindenképpen ki kell iktatnod a kellemetlen bűzforrásokat. Jellemzően kínos szagokat áraszthat az illemhelyiség, vagy bármilyen lefolyó, de a szemetesláda, és természetesen a szennyes is. A nedves ruhák természetesen ugyancsak könnyen bebüdösödhetnek. Ezeket a szagforrásokat ellenőrizned kell, különben a szagok gyorsan terjengeni kezdenek.

[wp_ad_camp_1]

A nedves holmikat mindig szárítsd meg alaposan, valamint sose hagyd a szennyest heteken keresztül a szennyes ládában. A szemetet is rendszeresen ki kell vinni, különösen akkor, ha főzöl, vagy bármilyen nyers, esetleg főtt ételt kidobtál. A lefolyók sajnos eldugulhatnak. Ennek egyik következménye a kellemetlen szag. Ezt elkerülheted, ha használsz lefolyószűrőket, valamint rendszeresen engedsz mosószeres forró vizet a csapba.

Az illemhelyiség tisztaságára különös figyelmet kell fordítani. A vécékagylót hetente egyszer ajánlott alaposan megtisztogatni, és nem árt, ha valamilyen illatosítót is rendszeresen használsz. A gondos szellőztetés szintén nem hiányozhat, holott sokan nem fordítanak erre kellő figyelmet. A vécékefe szintén bűzforrás lehet. Ezt az eszközt nem árt évente lecserélni.

A szellőztetés az alapja a friss, illatos lakásnak. Gyújthatsz otthon füstölőt, használhatsz akármilyen jó minőségű, drága illatosítót, ha nincs friss levegő a lakásban, akkor az egész csak kidobott pénz. Télen, a hidegebb hónapokban sem szabad a szellőztetésről megfeledkezni, bár ekkor elegendő naponta kétszer csupán öt percre kitárni az ablakokat.

Az illatosítás semmiképp ne maradjon el. A rendszeres szellőztetés és a bűzforrások kiiktatása csak tisztaságot ad. Az otthon illata azonban más. Választhatsz a potpourrik, az illatgyertyák, a füstölők, vagy az automatikus illatosítók között. A lényeg, hogy valamelyiket beszerezd.