Mi a különbség a szauna és a gőzfürdő között?

Ha a gőzfürdőt és a szaunát említjük, sokan hajlamosak egyazon dologra asszociálni, holott a kettő nem ugyanaz. Azért is lényeges különbséget tenni a kettő között, mert van, aki az egyikben jobban érzi magát, mint a másikban.

Egyedileg kiépített finn szauna a Sauna Zone jóvoltából. Egyre többen döntenek úgy, hogy szaunát építettnek otthonukba. Nem csoda, hisz aki egyszer megtapasztalja a forró gőz nyújtotta élményeket, az szívesen újra átélné. Ugyanakkor mindenki szeret egy szűk, forró gőzökkel teli helyiségben idegenek társaságában nyomorogni, márpedig, ha mások is akkor akarnak szaunázni, amikor mi, akkor nehéz lesz önfeledten élvezni a meleget vagy ismerősünkkel beszélgetni. Az otthoni szauna nagy előnye, hogy kiválóan összehozza a társaságot, a nap bármely időszakában lehet használni és a legjobb, hogy nem kell fél órát utazni használatához, hisz helyben van. Nem csak a lakásban vagy házban lehet szauna, de akár kültéri szaunák kivitelezésére is van lehetőség.

A szaunát és a gőzfürdőt illetően a különbség a wikipédia szerint a hőmérsékletben és a páratartalomban keresendő elsősorban. A szaunát úgy is szokás emlegetni, mint száraz gőzt. A szokásos hőmérséklet a szaunában nagyjából 80-90 Celsius fok, míg a páratartalom 30%-os. Ezzel ellentétben a gőzfürdőben a hőmérséklet 40-60 Celsius fok a hőmérséklet, míg a páratartalom jóval magasabb, körülbelül 80% körül van. A jótékony hatás mindkettőnél érvényesül, így annak alapján érdemes választani, hogy melyikben érzi komfortosabban magát. Szaunát számos helyen találhatunk, míg gőzfürdőt már sajnos kevesebb helyen. A Sauna Zone által viszont lehet akár gőzfürdője, akár szaunája, amelyik Önnek szimpatikusabb. Bővebb információk a sauna-zone.com weboldalon.