Ne adjunk káros ételeket kutyánknak

Ha úgy döntünk, hogy kiskutyát szeretnénk, tudnunk kell, hogy ahhoz hogy életvidám és kiegyensúlyozott legyen nagyon fontos számára az egészséges táplálkozás.

Káros ételek kutyáknak a nemharapok.hu weboldalon. Köztudott, hogy minden kutya nagyon szeret enni és ezért nagyon oda kell figyelnünk arra, hogy milyen ételeket adunk neki. Bár sokszor nehéz ellenállni kedvencünk kérő tekintetének, amikor mellettünk van és nézi ahogyan jóízűen falatozunk valamit.

Tudnunk, kell, hogy nem csak amiatt nem szabad mindenből megkínálni kutyusunkat, mert féltjük az elhízástól, hanem azért is mert vannak olyan ételek, amelyek nagyon veszélyesek  számára. Nem szabad számukra elérhető helyen hagyni semmilyen olyan ételt, amely káros az egészségükre. Azt valószínűleg mindenki tudja, hogy a csokoládé mennyire káros a kutyák számára. Természetesen minden más fajta édesség is ártalmas a kutya egészségére. A koffeint tartalmazó italok, mint például a kávé, tea, kóla stb.  fogyasztása szintén tiltott kell, hogy legyen minden kutya számára.

Az alkoholos italok sem tesznek jót nekik, hiszen káros hatással vannak a májra és az agyra is, nem is beszélve arról, hogy egy kevés alkohol elfogyasztása is hányást, nehéz légzést, koordinációs problémákat, kómát is okozhat. Ezek mellett nagyon káros a kutyák számára az avokádó, a hagymafélék (fokhagyma, zöldhagyma, stb.), a fűszerek, gyógyteák. Nagyon oda kell figyelnünk tehát arra, főleg ha egy kiskutyáról van szó, hogy zárjuk el azokat az ételeket, amelyek káros hatással vannak az egészségükre. Legyünk felelősségteljes gazdik és ne hagyjuk kiskedvencünk mindenféle ételeket megegyen.

Látogasson el a nemharapok.hu weboldalra, ahol széles körű tájékoztatást olvashat a kutyatartásról és egyáltalán mindenről, ami a kutyák világához köthető.