Korfu – a görög szigetek egyik kedvelt helye

Görögország az egyik legkedveltebb nyaralási célpont Európában. Minden évben, rengeteg turista jár ide üdülni, gyönyörködni az ország régészeti csodáiban és élvezni finom ételeit.

[wp_ad_camp_1]

A görög szigetek szépségük mellett, meleg tengervizeivel és szép strandjaival hívogató akár a fiatal vagy idősebb pároknak, és a több gyermekes családoknak is. Szigetei közül a legnépszerűbbek Kréta, Rodosz és Korfu. Ez utóbbi bár jóval kisebb, mint az előző két társa, mégis gyönyörű és könnyen felfedezhető. Egyedi tengerpartjával ejti rabul látogatóit. Gond nélkül elérhető busszal, repülővel és egyéni utazással is. Apartmanjai nem eget verő összeget kérnek, mégis jó minőségűek. Aki egyszer ellátogat ide, garantáltan visszavágyik majd, hisz tengerparti sétányai, jó ételei és a vendégszerető helybéliek, egy felejthetetlen nyaralást biztosítanak. Tengervize kristálytiszta, tagolt partszakaszai zöldek és számos színben pompáznak, szebbnél szebb virágai miatt. Korfu városaiban összeolvad a görög és az olasz jelleg, mely egy igazán nyugalmas helyet eredményez.

Persze itt is a nyári főszezonban, elég zsúfoltak az utcák, a tengerpart és az éttermek, mivel számos turista választja már nyaralási célpontjának Korfut. Bár akadnak a helynek hátrányai, de ezek olyan csekélyek, hogy igazán ellehet siklani felettük. Itt említenénk meg, hogy strandjai szépek, viszont a legtöbb helyen kavicsosak, a víz pedig csak a főszezonban adja a kellemes hőmérsékletet. Korfun nem találkozhatunk rendkívül magas színvonalú szállodákkal, mint például a csodás Rodoszon, és talán akik bulis nyaralást szeretnének, azoknak inkább kell egy másik görög szigetet választaniuk, viszont ezek a jellemzők, nem is mondhatók nagy gondnak. Aki Korfu szigetére látogat, garantáltan egy felejthetetlen és élményekkel teli nyaralással gazdagodik majd.