5 étel, ami belülről fiatalít

A tápanyagok segítségével még az idő múlásával is sikeresen szállhatunk szembe. Egyes ételek nagy mennyiségben tartalmaznak olyan vegyületeket, melyek csökkentik az öregedés látható jeleit.

[wp_ad_camp_1]

1. Zabpehely
A zabpehely natúr, nem feldolgozott változata a legjobb választás reggelire. Tele van aminosavakkal és E-vitaminnal, melyek közismerten jó hatással vannak a bőrre. Táplálják azt és halványítják a finom ráncokat, ellensúlyozzák az szabadgyökök és a napsugárzás káros hatásait.

2. Kávé
Egészséges mértékben a kávézás nem is olyan rossz szokás. A koffein serkenti a vérkeringést, ezáltal egészségesebb színt ad a bőrnek. A kutatások szerint napi egy csésze kávé már elég ahhoz, hogy fiatalítsuk a bőrünket.

3. Mozzarella sajt
Az egészséges, fehér fogak éveket képesek lecsalni valós életkorunkból. Mivel tehetnénk többet a ragyogó mosoly érdekében, mint a kálciumban dúskáló mozzarella sajttal? Erősíti a fogzománcot és fokozza a nyáltermelődést, ezzel csökkenti a káros baktériumok lerakódását. Karcsúságunk megőrzése érdekében válasszuk a kalóriaszegény változatokat!

4. Grapefruit
Rengeteg C-vitamint rejt a grapefruit, ami immunerősítő hatása mellett a bőrnek is jót tesz. Támogatja a kollagén termelődését, ezáltal a mélyebb rétegekből kiindulva feszesíti a bőrt.

5. Dió
A dió rengeteg omega-3 zsírsavat tartalmaz, ami egyformán értékes szívünk, agyunk, idegrendszerünk és bőrünk számára. Csodás gyógyír a megereszkedett bőrre!