A Clipper népszerűsége a megbízhatóságának köszönhető

Még az olyan, elsőre kevésbé jelentőségteljes kiegészítő, mint az öngyújtó esetében is hihetetlenül fontos a megbízhatóság. Tudniillik az is roppant kellemetlen, amikor nem tudunk rágyújtani, mert a nálunk lévő darab épp tönkrement, ám ha egy piknik közepén nincs másik tűzcsiholó eszköz, vagy szerelés közben kellene a láng, az jóval komolyabb problémát okozhat.

A Clipper esetében az ilyen blamáktól nem kell tartaunk. A kiélezett piaci versenybe a hetvenes évek elején belép spanyol gyártó szinte egy csapásra sikerre vitte konstrukcióját, méghozzá egy igen egyszerű receptet használva. A Clipper gyújtóknál ugyanis nem az olcsóság volt a húzóerő, hanem a strapabíróság és a megbízhatóság. Ehhez egy olyan architektúra kidolgozására volt szükség, ami még extrém körülmények között is jól teljesít. Emellett az újratölthetőségnek is hatalmas szerepe volt a sikerben, hiszen ez rendkívül gazdaságossá tette a gyártó termékeit. Ezeknek a tényezőknek hála a Clipper ma már a világ második legnépszerűbb öngyújtó márkája.

Persze az elmúlt fél évszázadban haladni kellett a korral és a megváltozott vásárlói igényekkel. A megbízhatóság mellett ugyanis egyre nagyobb hangsúly került a külcsínre és végül ez lett az a terület, ahol a Clipper tervezői valóságos csodát műveltek. Nincs még egy olyan típus, amiből annyiféle modell készült volna, mint ebből, ráadásul a gyártó folyamatosan kedvez a gyűjtőszenvedéllyel megáldottaknak is. Tudniillik a Clipper egyes gyújtóit csak bizonyos ideig lehet kapni – általában két hónap van gyártásban egy-egy típus -, ezt követően pedig ha egyszer kifut a készlet, akkor azt a darabot már soha nem tudjuk majd újonnan beszerezni. Ez, a strapabíróság és a részletekre való odafigyelés tette naggyá a gyártót, hiszen bármelyik példányt is választjuk, biztosak lehetünk benne, hogy hosszú évekig hű társunk lesz majd.