A Comói tó

A Comói-tó, más néven Lario, a harmadik legnagyobb olasz tó (a Garda-tó és a Maggiore-tó után). Körülbelül 410 méter (448 yard) maximális mélységével a Comói-tó Európa egyik legmélyebb tava.

Jellegzetes, fordított Y-ra emlékeztető formája a gleccserek olvadásának és az ősi Adda folyó eróziós hatásának a következménye. Ez vezetett a két déli ág kialakulásához, amelyek közepén a világhírű Bellagio található. Az Alpok lábánál található Comói-tó a világ egyik legfestőibb tája. Ha meglátogatja az olasz tavakat, meg fog lepődni, amikor megtudja a Comói-tó számos programlehetőségét. A Comói-tó teljes kerülete tele van bájos falvakkal és városokkal. A legnépszerűbb úti célok egyértelműen Bellagio, Varenna és a tó nevét adó város, Como.

Ha 3-4 napos Comói-tó látogatást tervez, akkor a tó középső részén található települést választanánk (például Bellagio vagy Varenna), mert a hajójárattal könnyedén eljuthat más népszerű falvakba, mint például Tremezzina, ill. Menaggio percek alatt. Ha Milánóban jár, akkor olyan várost választhat, ahová könnyen eljuthat vonattal, például Como, Varenna vagy Lecco. A hajókirándulásokat és túrákat határozottan ajánljuk mindenkinek, aki a legjobban szeretné megtapasztalni a Comói-tavat. Akár csak egy napra látogat el a Comói-tóhoz, akár hosszabb ideig marad, ugorjon hajóra, pihenjen, és érje el kedvenc városait, vagy esetleg valamelyik történelmi villát a tó partján. Ha a jobbik felével vagy barátaival utazik, vegyen részt egy privát hajótúrán, és tapasztalja meg a Comói-tavat a saját tempójában! Ha a Comói-tóhoz látogat nyáron, ne hagyja ki a lehetőséget, hogy megtekintse a gyönyörű strandokat a partján. A Comói-tó strandjai tökéletes helyek a kikapcsolódásra a forró nyári napokon, és bizonyos esetekben lehetőség nyílik vitorlázásra vagy szörfözésre is.