A fokhagyma kísérőültetése

A kísérőültetés az a gyakorlat, amikor a fajokat egymás mellé helyezik, hogy kihasználják a kölcsönös előnyöket, amelyek elősegítik mindkét növény fejlődését. Például egyes fajoknak lehetnek olyan természetes kártevő-visszatartó tulajdonságai, amelyek a szomszédnak kedveznek, míg a szomszéd növények erősíthetik a tápanyagokat a talajban.

[wp_ad_camp_1]

A fokhagyma (Allium sativum) olyan növény, amely jelentős előnyöket kínál szinte minden szomszédjának. Számos kártevőt elriaszt, például levéltetveket, atkákat, gombákat, japán bogarakat, csigákat stb. A fokhagyma emellett felhalmozza a ként is, amely egy természetes gombaölő szer, amely segít megvédeni növényeit a betegségektől. A fokhagymaporból vagy olajból készített házi por vagy spray természetes gyógymód a gombás betegségek ellen, a kertbe ültetve pedig a fokhagyma jó megelőző intézkedés a gombás fertőzések ellen. A kísérőültetést általában biogazdálkodók és kertészek alkalmazzák, akik tartózkodnak a nagy teherbírású vegyi növényvédő szerek használatától. Az egyik legjobb módja annak, hogy megakadályozzuk a hibákat és más állatokat abban, hogy megegyék a termését, az ha megkérik a természetet, hogy segítsen. Ennek módja a növények társültetése.

A kísérő növények használatával kiegyensúlyozott kerti ökoszisztémát hozhat létre, amely ösztönzi a buja növekedést és a termék gazdag ízét. A kísérőültetés természetes fegyver a kártevők és betegségek leküzdésére, miközben a hasznos rovarokat és organizmusokat arra ösztönzi, hogy töltsék meg a kertet. A fokhagyma hűvös időjárású növény, és általában ősszel ültetik, mielőtt a talaj megfagy. Szereti a talajt, amelyben rengeteg szerves anyag van, amelyet sok komposzt vagy lebomlott trágya keverésével lehet biztosítani. Úgy ültetik, hogy az egyes hagymákat külön szegfűszegekre bontják, körülbelül 1 hüvelyk mélyre.