A francia buldog

Szeretne egy aprócska, szeretetreméltó társat a mindennapokra? Nos, ha kedveli a kutyákat, akkor a francia buldog minden bizonnyal tökéletes választásnak minősül majd. Ez a zömök testű, izmos hátú kutyafajta valóban nem nő túlságosan nagyra, marmagassága általában 33 és 40 cm között mozog, ideális súlya pedig 8 és 14 kg közé tehető.

[wp_ad_camp_1]

Feje négyzetes, orra rövid és széles, fülei a denevérekére emlékeztetnek. Rövid szőrzete számos színben pompázhat, lehet például fekete-fehér foltos, csíkos, bézs vagy akár vörös is. Egy francia buldog átlagos élettartama körülbelül 10-13 év. Ha olyan kutyát szeretne vásárolni vagy magunkhoz venni, amelyik gond nélkül tartható lakásban is, akkor ez a fajta abszolút ajánlatos az Ön számára. A francia buldog kifejezetten házi kedvenc, bűbájos lakótárs, aki nem szeret hangoskodni, így a szomszédok garantáltan nem fognak panaszkodni a soha véget nem érő ugatás miatt. Mozgásigénye igencsak csekély, ami szintén jól jön mindazoknak, akik nem rendelkeznek nagy kerttel vagy udvarral, sőt, akár tömbházban is lehet őket tartani egészen nyugodtan. Imádni való kis teremtmények, akik nagyon szeretnek játszani, igényelik, hogy szeressék őket és nagyon érzékenyek a körülöttük lévők hangulatára.

A francia buldog megérzi, ha nem szeretik és ha emellett még el is hanyagolják, vagy netán nem engedik, hogy a családdal egy légtérben tartózkodjon, akkor egy idő után kedvtelenné válik, sőt, akár vadócabb is lehet. Ha viszont megkapják a kellő törődést, akkor igazi kis bohócokká válnak és remek játszótársai lesznek a legkisebb gyerekeknek is.

A francia buldog egy nagyon szeretetéhes kutyafajta, amely egyáltalán nem szereti a magányt, akkor érzi magát a legjobban, ha mindig a gazdi közelében sündöröghet. Nagyon okos ebről van szó, azonban a tanítás során ügyeljünk arra, hogy milyen hangnemet ütünk meg vele szemben, a gyakori szidás ugyanis nagyon mélyen érinti.