A Gmail elég biztonságos az e-mailek védelméhez?

A hackerek nem az egyetlen rossz fiúk, akik titokban olvashatják az e-maileket. Lehet, hogy az e-mail szolgáltatója is elolvassa őket. Ha az a gondolat, hogy bárki hozzáférhet a fiókjához az Ön tudta nélkül, megijeszti, akkor javítania kell Gmail-fiókja biztonságát és meg kell védenie adatait mindenkitől.

[wp_ad_camp_1]

Ha kíváncsi arra, hogy a Gmail biztonságos-e a hackerek ellen, akkor a válasz igen, de csak bizonyos mértékben. Az adattovábbítás során a Gmail titkosítása TLS-sel történik, és az iparági szabványú 128 bites titkosítással megvédi nyugalmi állapotban lévő e-mailjeit. Személyes adatai viszonylag biztonságosak (bár semmi sem 100% -ban biztonságos). Annak ellenére, hogy a Google jó néhány biztonsági funkcióval rendelkezik, hogy a kívülállóknak megnehezítsék az adatok elfogását, ne feledje, hogy nem csak a hackerek miatt kell aggódnia. Lehet, hogy az e-mail szolgáltatója titokban olvassa az e-mailjeit, és a Google-t elkapták már néhányszor emiatt. Később a Google ezt abbahagyta, és robotokat alkalmazott az e-mailek beolvasására és értékes információk gyűjtésére rólunk. Röviddel ezután azonban ismét félreléptek.

Ezúttal teljes hozzáférést biztosítottak partnereiknek a felhasználók e-mailjeihez. Nem csak botok, hanem valódi emberek is olvasták a Gmail felhasználói e-mailjeit a tudtunk nélkül. Partnereik és a Google szerint erre az információra volt szükségük mesterséges intelligenciájuk képzéséhez. Ha valóban törődik a magánéletével, kényes információkkal foglalkozik, vagy megborzong a gondolattól, hogy valaki esetleg olvassa az e-mailjeit, fontolja meg a Gmail biztonságának fokozását (vagy adatvédelmi orientált alternatíva keresését). Titkosítsa az e-maileket, hogy megbizonyosodjon arról, hogy senki, se tudja olvasni az e-mailt, aki ön után szimatol. Számos harmadik féltől származó plugin közül lehet választani, és egyeseknél szükség lehet több technikai know-how-ra, mint másoknál.