A hitel BAR listások számára is elérhető?

Honlapunkon minden kérdésére választ kap, ami hitellel, hitel ügyintézéssel, vagy a BAR listások számára fontos tudnivalókkal kapcsolatos, így ha ezen a téren érintett, szakszerű és pontos válaszokat keres, biztos forrásból akar információkat szerezni, akkor Önnek is a hitel-center.hu internetes portálon a helye, ahol készséggel állunk rendelkezésére, ahol mindig a legfrissebb adatokat találja.

[wp_ad_camp_1]

A BAR lista, avagy a jelenlegi nevén jól ismert KHR lista a Központi Hitelinformációs Rendszer nyilvántartása azon ügyfelekről, akik bankokkal szerződéses jogviszonyban állnak. A lista azzal a céllal készült, hogy a hitelfelvétel során a bankok és a pénzintézetek számára információkat nyújtson a kérelmező cég, vagy személy hitelképességéről, illetve a benne tárolt adatok ismeretében megtudja védeni a hiteligénylőt a túlzott eladósodástól.

A teljes lista minden egyes pénzintézet számára bármikor hozzáférhető, amennyiben a szerződő személy, vagy cég hozzájárul ehhez. Természetesen a lista a pénzintézetek érdekeit ugyancsak szolgálja, hiszen nagy mértékben csökkenti a hitelezéssel kapcsolatban felmerülő kockázatokat, mivel információkat nyújt a magánszemélyek és cégek eladósodottságáról. A hitel BAR listásoknak éppen ezért általánosságban nem elérhető!

A hitel-center.hu oldalon a BAR listával kapcsolatos többi kérdésére is választ kap, megtudhatja többek között azt is, hogy a teljes lista tartalmazza mindazon “adósok” adatait, akik még nem fizették vissza a szerződésükben vállalt összeget bankjuknak, legyen szó magánszemélyekről, vagy akár cégekről. Abban az esetben, ha egy magánszemély az összes tartozását lerótta a pénzintézet felé, akkor már a következő naptól kezdve le is kerül erről a fekete listáról, de a cégek esetében még 5 éven át őrzik az adataikat.

Érezhető tehát, hogy a hitelek világa nem egyszerű, a BAR lista komoly dolog és éppen ezért érdemes mindig résen lennünk nem csak a hiteleink törlesztésével kapcsolatban, hanem még a bankszámlánk számlavezetési díjával kapcsolatosan is, és egyéb a bankok felé fennálló fizetési kötelezettségünkkel szemben, nehogy aztán a több hónapon át felhalmozódó tételek arra a bizonyos fekete listára juttassanak minket, mert ebben az esetben bizony legalább egy évre fekete bárányok leszünk, ami a banki szolgáltatásokat illeti. Egy egész éven át, tehát bármilyen apró kölcsönre vagy gyors segítségre is lenne szükségünk biztosan nem tudjuk olyan könnyedén és hatékonyan intézni az ügyeket, mint azt eddig tettük.

A hitel-center.hu weboldalon a fontosabb ismertetők mellett olyan kérdésekre is választ kaphat, hogy a kaphat-e hitelt, aki ingatlan fedezet nélkül BAR listán vagy, hogy a BAR listások kaphatnak-e személyi hitelt, vagy hogy a BAR listán szereplő személyek kaphatnak-e autó hitelt, hogy gyorskölcsönt vajon igényelhetnek-e a BAR listások és még sorolhatnánk. Honlapunk célja ugyanis az, hogy mindenki számára érthető módon a legtöbb fontos kérdésre alapos és pontost választ tudjon biztosítani, hogy segítő kezet nyújtsunk a hitelek kusza és bonyolult világában.