A különleges Nagoro babák

Talán sokunk számára nem ismerős a Nagoro nevű kicsi falu Japánban, azonban ez a hely nagyon olyan dologról híres, amelynek nincs párja az egész világon! Egy Ayano Tsukimi nevű hölgy emberméretű babákat készít minden emberről, aki meghal a faluban.

[wp_ad_camp_1]

Ez a hely egykor virágzott, nagyon sok lakossal rendelkezett, azonban mára már kihalttá, elhagyatottá vált, csupán kb. 37 lakosa van. A babák készítője alkotásainak segítségével azt az elveszett virágzó falut szeretné visszaidézni amiben felnőtt. Éppen ezért igyekszik a babáit úgy megszőni, hogy azok minél élethűbben ábrázolják azt akire emlékezik általuk az alkotó. A hatvanhét éves hölgy elmondása szerint sokan ijesztőnek találják azt, amit csinál, azonban sokan jönnek meglátogatni őt, és megcsodálni különleges babáit. Kíváncsi arra, hogy hogyan juthat eszébe valakinek az, hogy ilyen hátborzongató, de egyben falusi hangulatteremtő dologgal foglalkozzon? Erről is beszél a készítő:

Minden úgy kezdődött, hogy szeretett volna növényeket termeszteni, magokat elvetni, de mivel nem járt sikerrel a madarak miatt, úgy döntött, hogy madárijesztőt készít, méghozzá olyat, amely hasonlít az édesapjára. Nagyon megtetszett neki a baba, és élvezte a készítését, így nem is csoda, hogy hamarosan azon vette észre magát, hogy az ilyenfajta babák készítése a hobbijává vált, és  csak egyre több babát készített. Odáig jutott, hogy már sokkal több baba van a faluban mint lakos. Több mint 350 baba díszeleg a faluban mint a mezőn dolgozó, vagy éppen mint buszváró ember, a valódi lakosság száma pedig kevesebb, mint negyven. Nagyon érdekes és különleges látványt nyújtanak a babák és talán a hely meghittsége miatt sokan úgy gondolják, hogy ijesztő amit látnak, pedig csak egy művész alkotásai a közelmúlt letűnt embereiről.