A kutyák fogának erősítése

Bár első hallásra furcsán hangzik, a kutyáknak is szükségük van arra, hogy egészségesen tartsuk a fogaikat. Ennek már egészen kiskorba neki kell fognunk. Fontos tudni, hogy úgy érzik jól és magabiztosnak magukat, ha állkapcsuk és fogaik erősek és egészségesek. Bár ez nem föltétlenül ugyanazt takarja, mint az embereknél, mégis tenni kell ennek érdekében.

[wp_ad_camp_1]

A kiskutyák, amikor kinő a foguk, folyton rágni akarnak valamit. Megvan bennük az ösztön, hogy erősítsék a fogaikat, ezért mindent, ami csak az útjukba kerül, egy ehhez használatos eszköznek tekintenek. Hogy ezek ne a bútorok szélei, a takarók, vagy a párnák legyenek, tanácsos időben beszerezni az ehhez használatos eszközöket. A kisállat boltokban szerencsére rengeteg fajta hasznos tárgyat találhatunk. Kipróbálhatunk többet is, mert sokszor nem egyezik meg a kutyusok ízlése ezen a téren. Van, aki a viaszcsontot, van aki, a puha labdát, van, aki a gumijátékokat preferálja inkább. Beletelik egy kis időbe, amíg ezt kitapasztaljuk, de akkor is megéri. Sokkal jobb befektetés ilyeneket vásárolni, mint például új szobabútort.

A kutyák fogainak erősen tartása azonban nemcsak kiskorban, hanem nagyobb korban is fontos. Sokszor itt már nem az erre használatos kiegészítőkben kell gondolkodnunk, hiszen az idősebb kutyák már kevésbé szeretnek játszani. Ilyen esetben inkább más módszerekhez kell folyamodni. A nagyobb kutyák például kifejezetten szeretik azt a játékot, amikor az egyik felén a gazdi, a másikon pedig ők tépnek egy rongyot. Bár elég banálisnak tűnik, ez mégis képes lekötni őket nagyon hosszú időre. Nemcsak maga a játék a fontos ilyenkor, hanem az is, hogy gazdájuk is részt vesz benne. Ez nekik nagy élmény és kihívás, ráadásul még fogaikat is edzik vele. Ez a legnépszerűbb játék, amelyet minden kutya garantáltan imádni fog.