A lefolyószűrő rács sem segít mindig!

Az csak természetes, hogy a hétköznapokban mosunk, mosogatunk, és persze tisztálkodunk, ám az már baj, hogy közben figyelmen kívül hagyjuk, hogy a lefolyó vízzel mennyi- és milyen szennyeződések jutnak a lefolyóba.

[wp_ad_camp_1]

A duguláselhárítás elkerülése érdekében figyelni kell, avagy a rendszeres tisztítás megelőzheti a dugulást. A legtöbb lefolyó alatt szennygyűjtő szifonok és padlóösszefolyók igyekeznek a vízzel távozó szennyeződéseket kiszűrni. A szennyeződések jellemzője, hogy a lefolyócsövek falára is feltapadnak, így a víz lefolyását fokozatosan szűkítik Pest megyében és mindenütt.

A legtöbb mosogató és mosdó alapvető tartozéka a felső lefolyószűrő rács. A rács megakadályozza a nagyobb szennyeződések csőbe jutását, viszont a mosogató szerek és szappanok csapadékát már nem. A sűrű szerek a csövek belső falra tapadva, fokozatosan szűkítik azok áteresztő képességét, így előbb-utóbb szükséges lehet a duguláselhárítás Pest megyében.

A mértékletes mosószer használat, majd a bő meleg vizes öblítés tehát rendkívül fontos, valamint csakis akkor használjon lefolyószűrő rácsot, ha annak használata indokolt, hiszen épp úgy kialakulhat miatta a dugulás, mint ahogyan azt segít elkerülni!