A legfinomabb Hamburger típusok

A legtisztább formában a hamburger egy hús, amelyet egy zsemle között helyeznek el, és ízesítőket tesznek a tetejére. A legjobb esetben ezeket a húspogácsákat óvatosan elhelyezik egy teljes kiőrlésű zsemle közé, és nagylelkűen ráteszik a feltéteket, zöldségeket,  például paradicsomot és hagymát.

[wp_ad_camp_1]

De ha a hamburgerek nem jól készülnek el, akkor akár a zsírtól is csepegnek, és túlcsordulnak kalóriával, például akkor ha szalonnával és majonézzel töltik meg a zsemlét. A hagyományos őrölt marhaburger jó, magas fehérje tartalmú étel lehet – különösen, ha marhahúsból készül. A marhahús a B12 egyik legjobb forrása, amely a vörösvérsejtek és az energia előállításához elengedhetetlen vitamin.  A marhahús a legrosszabb besorolású, ennek oka elsősorban az, hogy a marhahúsos hamburgerek milyen gyakran megromlanak, mégis talán ezek a legfinomabbak mind közül. A jávorszarvas burger viszont nemcsak több fehérjét tartalmaz, mint a hagyományos őrölt marhahús, hanem lényegesen alacsonyabb a zsírtartalma is. Ha 3 uncia hamburgert présel, egy jávorszarvasban kb. 133 kalória és 2 gramm zsír van, szemben a 182 kalóriával és 9 gramm zsírral ami ugyanezen mennyiségű marhahúsban található.

Kellemes meglepetés lehet egy portobello gombaburger a húsos textúrája miatt. Ráadásul robosztus és umami ízük van, ami egészen egyedi. A gombákban lévő polifenolok miatt pedig egyenesen a csúcskategóriába tartoznak. Egy Penn State-i tanulmány megállapította, hogy a portobello és a crimini gombák a sárgarépával, a zöldbabbal, a paprikával és a brokkolival passzolnak, mint az antioxidánsok fő forrásai, ezért a hamburgerjeinket is leginkább ezekkel kell feltölteni még akkor is, ha ezek a hozzávalók nem megszokott hamburger összetevők. A felsoroltak mellett persze még több száz hamburger fajta létezik.