A legjobb arcpakolásos kezelések a bőrtípus alapján

Amikor meghallja az „öngondoskodás” kifejezést, azonnal elképzeli magát, hogy egy fürdőkádban áztatja magát egy hűsítő pakolással az arcán és borral a kezében? Vagy csak mi vagyunk ezzel így? Teljesen komolyra fordítva a szót, az arcpakolás alkalmazása nem azt jelenti, hogy mindenképp ápolja a bőrét.

[wp_ad_camp_1]

A nem megfelelő maszk használata a bőrén teljesen kihagyott lehetőség lehet. Agyagmaszkok: Ideális: normál vagy zsíros és/vagy pattanásos bőrre. Az agyaggal teli maszkok túlmunkálják a szennyeződéseket a bőr tisztázása és méregtelenítése érdekében. Az agyag a faggyúfelesleg szabályozásában is segít a zsíros bőr mattításában és a pórusok megjelenésének minimalizálásában, sima, bársonyos arcszínt biztosítva. Hidrogél maszkok: Ideális: normál vagy száraz, érzékeny bőrre. A hidrogél maszkok elősegítik a hidratáltságot, miközben nyugtató, hűsítő hatást kínálnak. Zárják a nedvességet, miközben duzzadnak is. Hámlasztó maszkok: Ideális: tompa, zsúfolt, hiperpigmentált bőrre. A hámlasztó maszkok pontosan azt teszik, amit a nevük sugall. Ezek a maszkok mélyen behatolnak a pórusokba, hogy eltávolítsák az elhalt hámsejteket, egészséges, egyenletes ragyogást biztosítva.

Ne feledje, hogy a hámlasztó maszkok száríthatják a bőrt, ezért ne használja túl gyakran. Miután használta, hidratálja, nyugtassa és táplálja a bőrt. Alvó maszkok: Ideális öregedésgátlásra. Ahogy azt elképzeli, az alvó maszkokat az arcra szánják, mielőtt szundítanának. A többi éjszakai kezeléshez hasonlóan ezek is szuper hatékonyak, mert a bőr egyik napról a másikra helyreállítóbb. Mélyen hidratált és táplált bőrre ébred utána. Lapmaszk: Ideális: minden bőrtípusra. A Dél-Koreából származó lapmaszkok igen népszerűvé váltak. Ezek vékony, arc alakú papírlapok, amelyeket szérumszerű formulába áztattak, és a bőre ezt fel fogja itatni. Vitathatatlanul a legsokoldalúbb maszkok és a különböző maszkok különböző bőrproblémákat céloznak meg.