A legjobb látnivalók Iowában

A Mississippi folyótól keletre és a Missouri folyótól nyugatra Iowa középnyugati állama nagyon festői látványosság. Többnyire gyengéden domborodó dombokból, termékeny mezőkből és termőföldekből áll, és furcsa vidéki városok és falvak otthona, amelyek közül néhány gazdag holland, német és skandináv kultúrát és örökséget mutat be.

[wp_ad_camp_1]

Mivel festői csatornáknak, szélmalmoknak és tulipánoknak ad otthont, a Pella látogatói azt gondolhatják, hogy Amszterdamban vagy Utrechtben vannak, nem pedig az Egyesült Államokban. Az 1847-ben holland bevándorlók egy csoportja által alapított kisváros büszke, gazdag történelmére és örökségére, amely ma már messziről vonzza a turistákat. A Mississippi folyó és a Sárga folyó mellett fekvő terület Iowa egyik legrejtélyesebb és legvonzóbb látványossága – az Effigy Mounds Nemzeti Emlékmű. Itt a látogatók több mint kétszáz fenomenális őskori sírdombot, valamint csodálatos erdőket és elsöprő folyóvölgyeket tekinthetnek meg. Körülbelül 50 mérföldre Des Moines-tól délnyugatra található Madison megye bájos és vonzó vidéke. Hosszú, mégis festői hely, amely hírnevet szerzett a fantasztikus 1995-ös Madison megyei hidak című film nyomán, amely az azonos nevű könyv alapján készült.

Most a látogatók termékeny szántóföldjeire és termőföldjére özönlenek, és a különös vidéki sávokon sétahajóznak, mielőtt megállnának az olyan kedves városokban és falvakban, mint St. Charles és Winterset. A legszebbek itt kétségtelenül az elragadó és jellegzetes fedett hidak, amelyek közül hat megmaradt. Iowa második legnagyobb városa, Cedar Rapids a Cedar folyó partján terül el, és 30 mérföldre fekszik Iowa várostól északra. Míg az árvizek 2008-ban, 2016-ban és 2020-ban a város nagy részét elpusztították, az utóbbi években újjáéledt.