A legjobb látnivalók Közép-Európában

Közép-Európát két világ, a frank, a normann és a mediterrán térség nyugati és déli része – és elsősorban a szláv Kelet-Európa – ragadja meg. Középpontjában Németország áll. 150 évvel ezelőtt egyesült egyetlen nemzetté, fejedelemségei és népe évszázadok óta elterjedt Európa ezen régiójában, tudatosítva befolyását.

[wp_ad_camp_1]

Zell am See egy kis város a Zell-tó partján, Salzburgtól délre, Ausztriában. Az alpesi tó gyönyörű hely egész évben. A nyári hónapokban vízi sportok kínálnak kellemes kikapcsolódást és napozást, valamint néhány kellemes túra is elérhető a tó körül. Télen kiváló a síelés a környező hegyekben. A jól megőrzött középkori város, Rothenburg ob der Tauber a Baden-Württembergen és Bajorországon át vezető jeles romantikus úton halad végig. Maga a város macskaköves sávok és csodás házak útvesztője, amely lényegében úgy néz ki, mint egy mesekönyvben. Ljubljana Szlovénia fővárosa és a legnagyobb városa egyben.

A fákkal szegélyezett Ljubljanica folyó – a főváros központi része – nyáron még bájosabb lesz, és a helyiek a folyó szélén lévő kávézókban kortyolgathatnak kávét és sétálgatnak a part mentén. Ljubljana élénk diákváros is egyben, energikus éjszakai élettel és kellemes étkezési lehetőségekkel. A Nordkette-hegység impozáns hegyeivel és vastag növényzettel borított völgyekkel körülvett Innsbruck gyönyörű hegyi város, rengeteg érdekes tevékenységgel, amelyet nyáron és télen is élvezhet. Ezt az osztrák várost a középkori Altstadt (Óváros) alkotja, meseszerű épületekkel, valamint reneszánsz stílusú kastéllyal és barokk székesegyházzal. Heidelberg Németország legrégebbi egyetemi városa. Vonzó barokk Altstadtjával, buja erdős környezetével és pihentető folyópartjával ez a város olyan, mintha belépne a múltba – természetesen remek éjszakai szórakozóhelyekkel kiegészítve. A város tégla építésű, részben felújított dombtetős kastélya a 13. századig nyúlik vissza az óvárosban.