A legjobb programlehetőségek Bloomingtonban, Indiana államban

A nyüzsgő egyetemi város, a bohém Bloomington az állam közepén fekszik, mindössze egy órás autóútra délnyugatra Indianapolis fővárosától. Az Indiana Egyetemnek és a nagy hallgatói létszámnak köszönhetően a város élénk, fiatalos hangulatot áraszt, állandó színdarabokkal, koncertekkel és művészeti bemutatókkal.

Rengeteg fenomenális festménynek és fotónak, szobornak valamint nyomatnak ad otthont a kiemelkedő Eskenazi Művészeti Múzeum. Az Indiana Egyetem része, jellegzetes I. M. Pei által tervezett épülete az egyetem közepén, az arborétum mellett található. Ami 1941-ben egy kis oktatási gyűjteményként indult, azóta egy csodálatos művészeti múzeummá nőtte ki magát, amely körülbelül 45.000 műtárgyat és műalkotást tartalmaz. Ezek lenyűgözően számtalan évszázadot ölelnek fel, és a világ szinte minden szegletéből érkeznek látogatók. Ha a galériákban barangol, mindent látni fog a római császárok ősi mellszobraitól az óceániai faragványokig, iszlám vázákig és expresszionista darabokig. Monet, Picasso, Pollock és mások remekművének megtekintése után mindenképpen nézze meg a hihetetlen japán nyomatokat és a kínai porcelánokat.

Csak egy rövid sétára a művészeti múzeumtól északra található a hatalmas Indiana Memorial Stadion. A megszentelt arénában megtekintheti a Hoosiers egyetemi futballcsapat akciódús meccseit 50.000 lelkes szurkoló előtt. Az 1960-as felépítése óta a hatalmas, nagyszerű stadiont számos alkalommal felújították, és a meredek lelátók mindegyike tökéletes kilátást nyújt az alatta lévő síkos, gyepfelületre. Megdöbbentő mérete ellenére meglepő módon csak a tizedik legnagyobb a stadion az államban. Rengeteg harapnivalót talál itt és koncessziós bódék sorakoznak majd, miközben izgalmas félidős műsorok is segítik az emberek szórakoztatását.