A legjobb tennivalók a Gleccser Nemzeti Parkban

A gigantikus gleccserek által évezredek óta övezett Glacier Nemzeti Park Amerika leglélegzetelállítóbb tájaival büszkélkedhet. Montana északnyugati részén található, és Kanada határán fekszik, fenséges hegyvonulatokkal és hatalmas völgyekkel, amelyeket érdemes megtekinteni.

[wp_ad_camp_1]

Míg több mint 200 vízesés van a Gleccser Nemzeti Parkban, a lenyűgöző Swiftcurrent vízesés minden bizonnyal az egyik legszebb. A hatalmas Grinnell-hegy mögött fekszik az azonos nevű kedves tó és a Sherburne-tó között. Egy masszív sziklaoldalon lefelé haladva a többszintű kaszkád sugárfehér vize elragadóan kiemelkedik az őt körülvevő durva sziklák és buja növények között. A park második legnagyobb tava, a Szent Mária-tó a keleti bejárattól nem messze található, és hegycsúcsok gyűrűzik. Több mint 15 kilométer hosszú, látványos partszakasszal büszkélkedhet, északi partján a pompás Nap-út megy végig. Mivel 1367 méter magasságban fekszik, a tó gyönyörű kék ​​vizei ridegek, és a téli hónapokban gyakran megfagynak. A hely szívében áll a kicsi, félreeső Vadlúd-sziget, amelyen fantasztikus fotókat készíthet a háttérben tornyosuló fenséges hegyekkel.

A szépségében való gyönyörködés mellett a látogatók túrázhatnak vagy vezethetnek a tóparton, hajókirándulást tehetnek a fényes vizeken, vagy vadvilágot nézhetnek: jávorszarvasokat, grizzly medvéket és fekete medvéket is láthatnak, ha ide látogatnak. A park egyik legnépszerűbb és legszebb ösvénye, az idilli Iceberg Lake Trail magasztos tájon található, csodás és lélegzetelállító kilátással, bárhová is megy. A Swiftcurrent Motor Inn közeléből indulva, az oda-vissza út az elejétől a végéig körülbelül 15 kilométer. Az elején meglehetősen meredek, de az ösvény hamarosan kiegyenlítődik, amikor elhaladunk virággal teli alpesi réteken, buja erdőkkel és hatalmas hegyekkel, amelyek eléjük húzódnak.