A legjobb tennivalók Mankatoban, Minnesota államban

Mankato csodálatos parkok, kalandos ösvények és félreeső természetes prérik otthona, amely lélegzetelállító hátteret kínál egy mély történelmi jelentőségű terület számára, a mélykék és zöld szín pedig valóban mindenhol látható Mankato dicsőséges városában!

A vízesésekkel és ösvényekkel tarkított festői oázis tetején a Minneopa State Park több mint 30 bölényből álló csordának ad otthont. Ezek a bájos szarvasok és ökörszerű állatok Észak-Amerika legnagyobb emlősei, és régóta lenyűgözték az őslakosok és az amerikai telepesek képzeletét. Egy ponton a bölények közel álltak a kihaláshoz, de az újranépesítési erőfeszítéseknek köszönhetően a vadon élő bölények száma 20.500-ra duzzadt. A Minnesotába utazók ezért szerencsések, hogy felkereshetik és értékelhetik minden idők egyik legnagyobb természetvédelmi sikertörténetét. A rengeteg parkolóval és egy jól karbantartott piknikezőhellyel rendelkező Minneopa State Park tökéletes egynapos kirándulás az Egyesült Államok hivatalos nemzeti emlősének megcsodálásához. A Minnesota River a vízisportok szerelmeseinek álma. Itt rengeteg helyi idegenvezető, naponta kirándulásokat szervez, a látogatók pedig könnyedén bérelhetnek kajakot, kenut, álló eveződeszkát és még sok mást, hogy valóban a legtöbbet hozhassák ki a Minnesota folyóból!

A kalandvágyóbb lelkek miért ne lennének kreatívak, és mennének egy holdfényes kajakozásra a folyón, vagy csatlakoznának egy paddleboard jógaórához? A folyami túrák akár négy óráig is eltarthatnak, számos zuhatagon, gyönyörű vízesésen is áthaladva. A Mankato mellett található Minnemishinona-vízesés az egyik legkönnyebben megközelíthető vízesés Minnesota déli részén. Hajnaltól szürkületig nyitva áll a látogatók előtt, ezért nem fogja megbánni, ha ezt is meglátogatja.