A legjobb tennivalók Palermoban, Szicíliában

Szicília fővárosa és legnagyobb városa, Palermo a sziget északnyugati partvidékén található, és a Tirrén-tenger csillogó vizeire néz. Olaszország távolabbi részén fekszik ez a szárazföld és stratégiai elhelyezkedése miatt a Földközi-tenger szívében hosszú ideig kereszteződésként működött, számos kultúra, civilizáció és konyha nyoma látható még ma is itt.

[wp_ad_camp_1]

A kaktuszokkal, citrusfákkal és pálmafákkal teli, békés kerttel körülvett San Giovanni degli Eremiti egy kedves kis templom, amely Palermo központjában fekszik. A hatodik században épült, az arab és a normann építészeti stílusok keverékét mutatja be, és leginkább a jellegzetes vörös kupoláiról híres. Az évszázadok során számos alkalommal átépített és felújított kis templom csodálatos kolostorral rendelkezik, amelyben a látogatók kóborolhatnak, valamint néhány finom téglafal, freskó és műalkotás található benne. Palermo festői tengerpartjától rövid távolságra található a Palazzo Chiaramonte-Steri, amely egykor a hatalmas és gazdag III. Lord Manfredi rezidenciája volt.

Néha Steri kastélyként emlegetik, remek építészettel büszkélkedhet, a bárók termének fából készült mennyezetét csodálatos falfestmények borítják. Míg a palota minden bizonnyal vonzónak és igénytelennek tűnik, számtalan embert börtönöztek be és kínoztak meg a falai között, amikor később a Szent inkvizíció központjaként használták. Manapság egy múzeum, annak tájékoztató táblái, műalkotásai és kínzóeszközei lenyűgöző, de néha sötét pillantást nyújtanak a palota hétszáz éves történetére. Színes és kaotikus egyaránt a Mercato di Ballaro, amelynek erősen megterhelt állványai és bódéi több háztömbnyire kígyóznak a városon, és a Palazzo dei Normanni épületétől délkeletre találhatók. A nyüzsgő, mégis laza utcai piac rengeteg szórakozást kínál: az árusok mindent árusítanak a gyümölcsöktől és zöldségektől a friss halakig, az ízletes sonkákig és az olcsó ruhákig.