A legjobb tennivalók Toledoban, Spanyolországban

A Spanyolország központjában található Toledo gazdag történelemmel és kultúrával büszkélkedhet, és az ország egyik legkifizetődőbb látnivalója. Keresztény, muzulmán és zsidó közösségének mély hatásáról ismert és gyakran nevezik „három kultúra városának” lenyűgöző mennyiségű történelmi, kulturális és vallási turisztikai látványosságai miatt.

[wp_ad_camp_1]

A Museo de Santa Cruz egy gyönyörű, 16. századi épületben található, amely egykor kórház volt. A két emeleten elhelyezkedő múzeum csodálatos építészettel rendelkezik, tágas udvarokkal és galériákkal. Belül évszázados kerámiákat és toledai népi kézműves termékeket találhat, informatív panelek kíséretében, amelyek elmagyarázzák a múltjukat. Kétségtelen fénypont azonban az El Greco Sagrada Familia con Santa An című alkotása, amely élénk színeivel és az élethű szobroknál nagyobb bibliai figurákkal világítja meg a galéria egyik végét. A város védőszentjének szentelt Iglesia de San Ildefonso Toledo történelmi központjában fekszik, és lélegzetelállító barokk homlokzattal büszkélkedhet.

A megalapító vallási rend miatt jezsuita templomként is ismert, a templomot több mint száz év alatt építették, végül 1718-ban szentelték fel. Szikrázóan fehér belsejében számos képzőművészeti alkotás és szobor, valamint egy nagy és pazarul díszített oltárkép is található. Bár nagyon szép és kellemes meglátogatni, a legtöbben Toledo csodás kilátásai miatt állnak meg itt, amelyeket a magas torony kínál. A város tíz mecsetének egyike, Cristo de la Luz az egyetlen, amely még mindig ott áll, ahol a mórok Toledo felett uralkodtak. 999-ban építették, később templommá alakították át. Ez megmagyarázza a bemutatott stílusok érdekes keverékét: elegáns boltívek és bonyolult homlokzatok mellett kifakult freskók láthatók – amelyek mind egy buja kert közepette fekszenek.