A legszebb kastélyok Angliában

Manapság Angliában több száz vár áll a helyreállítás különböző szakaszaiban vagy a pusztulás szélén. Sokan népszerű turisztikai célpontokká váltak, és felajánlották a látogatóknak, hogy megnézzék, milyen az élet egy igazi kastélyban, és ha ezekhez ellátogat, úgy fogja érezni magát, mint egy mesekönyvben.

[wp_ad_camp_1]

A Corfe-vár romjai egy dombon nyugszanak egy furcsa, azonos nevű falu közelében, Dorset déli megyéjében. A 11. és 12. században épült kastélyt úgy tervezték, hogy megfélemlítse a leendő támadókat egy 20 méter magas mészkőtartóval. A kastély híresen három évig védte az angol polgárháború alatt Lady Bankes-t. Az utolsó támadás során Lady Bankes forró szenet zúdított a parlamenti katonákra személyes szobájából. Sok angliai erődített kastélyhoz hasonlóan a Corfe-kastély belső terét is elfoglalták vagy szétszerelték elrablói, hogy azt a rojalisták erői ne használhassák. A nyílhasadékok és lyukak ma is láthatók a várromokban.

A norfolki herceg székhelye, az Arundel kastély Nyugat-Sussexben található, Anglia déli részén. A folyamatosan lakott angliai kastélyok közül az egyik legjobb, az Arundel kastély jól megőrzött belső terét ritka festmények, kárpitok és bútorok töltik tele. A kastély legrégebbi tulajdonsága a motte, a földmunka, amely 30 méterre (100 láb) magasra emeli a várat az alatta már száraz ároktól. Az Arundel-kastély több mint 850 éve a norfolki hercegek és őseik lakóhelye maradt. A 17. századi angol polgárháború alatt majdnem elpusztult, a szerkezet az évszázadok során számos felújításon ment keresztül, és a 19. században Norfolk 15. hercege hosszú helyreállítási projektet hajtott végre rajta. Az angliai északkeleti Northumberland megye partján fekvő Bamburgh Castle vulkanikus kőzet tetején áll a tengerpart mentén. A Bamburgh-kastély eredete a 3. vagy a 4. századig nyúlik vissza, és a kastély városa lehetett a Din Guarie néven ismert őshonos britek által irányított királyság fővárosa.