A legszebb T-szigetek

A Francia Polinéz-szigetek leglátogatottabb szigetcsoportja, a Társaság-szigetek félúton találhatók Ausztrália és Kalifornia között, a Csendes-óceán déli részén. A szigetek két csoportra oszthatók: a szélirányú szigetekre, amelyek magukban foglalják a szigetcsoport legnagyobb szigetét, Tahitit, és a szél alatti csoportra, amely a népszerű nászutas  Bora Bora szigetnek ad otthont.

[wp_ad_camp_1]

A Társaság-szigetek szélirányú csoportjának legnagyobb szigete, Tahiti a legfejlettebb. A legtöbb látogató a sziget nemzetközi repülőterére érkezik, és vagy egy másik szigeten lévő üdülőhelyére, vagy Tahiti nyüzsgő fővárosa, Papeete felé veszi az irányt. A partikat kedvelő város élénk éjszakai életet kínál, a helyszínek a rusztikus bároktól a privát éjszakai klubokig terjednek. Legyen szó fekete gyöngyökről és kagyló ékszerekről vagy hagyományos „pareu” ruházatról, Papeete a legjobb hely a Társaság szigetein a kirándulásokra is. A kulturális érdekességek közé tartozik a Paul Gauguin Múzeum és a Tahiti Múzeum. Festői hegyek, zuhogó vízesések és fekete homokos tengerpartok a sziget természetes természeti vonzerei.

Marlon Brando, aki Fletcher Christian-t játsza a „Mutiny on the Bounty” 1962-es változatában, a film helyszíneinek felderítése közben beleszeretett Francia Polinéziába. Brando annyira el volt ragadtatva a Társaság-szigetek szépségétől, hogy megvásárolt egyet magának: egy 2 négyzetmérföldes atollt, amelyet Tetiaroa néven ismernek. A sziget Brando halála után egy tahiti fejlesztő vállalat kezébe került, és több éves tervezés után a Brando Resort 2014 júliusában megnyílt a nyilvánosság előtt. A környezetbarát, előkelő üdülőhely 35 luxusvillával rendelkezik egy privát tengerpart mellett. Az üdülőhely számos tevékenységet kínál, a sznorkelezéstől és az evezésen át a polinéz tánc-, zene- és főzési órákig. Bora Borától nyugatra 40 km-re (25 mérföldre) fekszik a csinos kis Maupiti, amely miniatűr mása nagyobb szomszédjának.