A legszebb tavak Kaliforniában

A déli napsütötte sivatagoktól az északi havas és zord Sierra Nevada-hegységig Kalifornia csodás tájaknak és éghajlatnak ad otthont, amelyek egyediek és kiemelkednek más államok szépségei közül. Ilyenek a kaliforniai tavak is.

[wp_ad_camp_1]

Szinte az összes kaliforniai  tó közül a Sonoma-tó van legközelebb a Csendes-óceán partvidékéhez, így a látogatók lehetőséget kapnak arra, hogy rövid idő alatt különféle látnivalókat és tájakat nézzenek meg. Healdsburg városától északnyugatra található, a US 101-es út mentén, és a kikapcsolódási tevékenységek teljes skáláját kínálja a vendégeknek, beleértve a táborozást, csónakázást, úszást és horgászatot. A tavaszi és a kora nyári hónapokban a környező hegyek buja zöld színűvé válnak az erdők miatt, ami drámai fotózási lehetőséget kínál. Azok számára, akik érdeklődnek a természet és az ember által létrehozott világ összekapcsolódásának megörökítése iránt, a Warm Springs gát és a híd feltétlenül kötelező látnivaló. A Sonoma-tavat a régió egyik legjobb halász tavának is tartják.

Az Arizona és Kalifornia határán található Havasu-tó egy kifejezetten sivatagi tó, amely akkor alakult ki, amikor a Parker-gátot 1938-ban a Colorado-folyón átépítették. A Havasu-tó remek hely a látogatásra, főleg ha nem jár olyan gyakran Kaliforniában. A pálmafák, a kopár hegyek és a csillogó víz gyönyörű keveréke az egyedülállóan kék kaliforniai ég alatt igazán elbűvölő. Az Oroville-tó egy mesterséges víztározó, amelyet eredetileg akkor alakítottak ki, amikor az Oroville-gát építési projektje 1969-ben befejeződött, és amely korlátozta a Feather folyó áramlását a tó létrehozásához. Kalifornia északi részén, Butte megyében, a Sierra Nevada hegység nyugati lábánál található, az Oroville-tó Állami Rekreációs Területen belül.