A migrén kialakulásának okai és fájdalomcsillapító migrénes fejfájásra

Hazánkban mindent tizedik ember megtapasztalja a migrén kínzó tüneteit. A borzasztó fejfájás mellett olyan kísérő tünetek is jelentkezhetnek, mint az émelygés, hányás, látás zavar, hangulatváltozások, illetve koncentrációs nehézségek.

Fájdalomcsillapító migrénes fejfájásra tökéletes megoldás lehet, hogy gyorsan enyhülésre vágyunk. A migrén egy idegrendszeri betegség mely a fej egyik vagy mindkét oldalán érezhető és általában bizonyos hatások súlyosbítják a meglévő fejfájást. Ilyenek például az erős szagok, bizonyos ételek fogyasztása, valamint az erős fény és a zaj. A kutatók a mai napig vizsgálják, hogy pontosan mi okozza a migrén kialakulását, az viszont biztos, hogy néhány tényezőt már sikerült azonosítani. Sokak esetében a szélsőséges időjárási jelenségek váltják ki a migrént, mint a magas páratartalom, az eső, illetve a hideg és meleg frontok. Az arra érzékenyek esetében némely ételek és italok is problémát jelenthetnek. Emellett az étkezések kihagyása, vagyis a koplalás és kiprovokálhatja a migrént. Emiatt az arra érzékenyeknek különösen fontos a rendszeres étkezés és az egészséges étkezési szokások fenntartása.

Sokan számolnak be arról is, hogy egy-egy érzelmi telítettséggel járó élethelyzet vagyis stressz szintén kiváltotta a migrént. Sőt előfordulhat, hogy a túlzott stresszt követően a pihenés időszakában jelentkezik a kínzó fejfájás. Sajnos nincs gyógymód a migrénre, azonban a pihenés, kiegyensúlyozott életmód és a Dolixir természetes fájdalomcsillapító spray segíthetnek a tünetek enyhítésében. Ha valamiről pontosan tudjuk, hogy többször is kiváltotta már a panaszokat, akkor érdemes azt kiiktatni a mindennapokból, például a problémás ételeket és italokat. Emellett a stresszmenedzsment is hasznos lehet.