A mosómedvék érdekes világa

A mosómedvék kellemetlenséget okozhatnak az otthonokban, melléképületekben és kertekben. Ezek a mindenevők gyümölcsöt, rákot, rovart, békát, madártojást, gabonát, bogyót, diót és más növényeket és állatokat esznek. Problémává válnak, ha tönkreteszik a lemezeket és az elektromos vezetékeket, kitépik a zsindelyt és a szigetelést, meglazítják a táblákat, ásnak a pázsiton és a díszkertekben, felfalják a termést, vagy más kárt okoznak, miközben táplálékot keresnek és odúkat készítenek.

Ezek az elsősorban éjszakai állatok két-három láb hosszúak. Könnyen felismerhetők az arcukon lévő fekete „maszkokról”, a gyűrűs farokról, a kicsi, lekerekített fülekről és a szürkés-fekete vagy barna szőrzetről. Szeretik az ételt az első mancsukkal elfogyasztani, amelyek úgy néznek ki, mint az apró emberi kezek. A mosómedve jelei közé tartoznak a talajban lévő nyomok, a fészkelő anyagok halmai, a szórvány (ürülék), a karomnyomok a tornácon, a fákon és a fafalakon, valamint a szokatlan zajok, mint a vicsorgás, magas hangok, sziszegés stb. Lehet, hogy hallja őket a tetőtérben, vagy más területen. Amikor a szemetes konténereken bámészkodnak, gyakran szétszórva hagyják a szemetet.

Mivel szőrmés állatok, a mosómedvék sok államban védettek, és engedélyre van szükségük a csapdázáshoz vagy vadászathoz. Vegye fel a kapcsolatot az állam Természeti Erőforrások Minisztériumával, és további információkért ellenőrizze a helyi előírásokat. A csapdázás és a vadászat azonban nem ajánlott, mert a mosómedvék át tudják vinni a veszettséget. Nem minden mosómedve hordozza a veszettséget, de vadállatok, amelyek más betegségeket, valamint vírusokat, bakteriális fertőzéseket és parazitákat, például kerekférgeket és bolhákat is hordoznak. Bár más bosszantó kártevők csapdába eshetnek és máshol is elengedhetők, a mosómedvékkel nem lehet így eljárni.