A parfüm használata: mikor, hogyan és hol kell alkalmazni?

A parfüm a nők és a férfiak egyik kedvenc terméke. Annak érdekében, hogy a parfüm olyan legyen, mint egy második bőr, és órákig fennmaradjon, figyelembe kell vennie bizonyos ajánlásokat.

Bőr jobban felszívja az illatokat, ha meleg van és a pórusai nyitva vannak. Éppen ezért egy forró zuhany vagy fürdő segít ezen. Győződjön meg róla, hogy alaposan szárítsa meg bőrét a parfüm alkalmazása előtt. Felöltözés és ékszer felhelyezése előtt mindig vigyen fel parfümöt. Egyes parfümök beszennyezik a ruhákat, valamint bizonyos fémeket vagy gyöngyöket is. A parfüm illata tovább tart, ha hidratált bőrre alkalmazzuk, nem száraz bőrre. Felvihet illatmentes hidratálót vagy az illattal azonos tartományba tartozó hidratálót. Vigye fel a parfümöt és hagyja természetesen megszáradni, ne dörzsölje a csuklóját vagy más olyan területet, ahol parfümöt használt, mert felhígítja a parfüm esszenciáját.

A kozmetikai vazelin „lezárja a pórusokat”, ami azt jelenti, hogy a parfüm nem hatol be a bőrbe, hanem a kozmetikai vazelinre „ragasztva” marad, és egész nap árasztja az illatot. Ha a pénztárcája engedi, fektessen be egy tusfürdőt, testápolót és azonos illatú parfümöt tartalmazó készletbe. Így az illat folyamatosan megmarad ugyanazon aroma átfedése miatt. A legjobb helyek a parfüm felvitelére a nyomáspontok. Ahhoz, hogy a parfüm aromája egész nap beborítsa, az erősen erezett területekre kell felvinni, azaz a csukló belső oldalára, a fül mögé, a dekoltázsra, a térd mögé és a könyök belső oldalára. Ha az a cél, hogy csak az illatát érezze, vigye fel az orrhoz legközelebb eső pulzuspontokra, például a nyakra, az állra és a kulcscsontra. A csuklóra és a könyök belsejére alkalmazva bármikor megszagolhatja a parfümöt, amikor szüksége van rá. Ha jó illattal szeretné meglepni a párját, vigye fel a mellkasára, vagy éppen a köldökére.