A petúnia virág típusai

Sok csodálatot érdemel a petúnia, hiszen a vidám egynyári virág, megbízhatóan virágzik a nyár elejétől az első őszi fagyokig. Ezek a vidám kerti kedvencek csodálatosan sok színben, méretben és formában kaphatók. Olvasson tovább, hogy megismerje a petúniák különféle típusait.

[wp_ad_camp_1]

A legrégebbi típus a Grandiflora petúnia, amelyeket az 1950-es években fejlesztettek ki. A Grandiflora petúnia fajtái virágcsokor alakú növényekkel rendelkeznek, amelyek akár 12 hüvelyk méretű virágzással is büszkélkedhetnek. Noha a virágok lenyűgözőek, hajnalban fáradtak és hervadtak lehetnek. A Grandiflora petúnia mérsékelt nyári levegőn virágzik a legjobban, túlzott páratartalom vagy nedvesség nélkül. A multiflora petúniák kisebb növények, sokkal többet teremnek, de kisebb virágzásúak. A száraik erősek, ami miatt a multiflora petúnia fajták alkalmasak a szeles éghajlathoz. A virágzás általában kissé hosszabb ideig tart, mint a Grandiflora petúnia fajtáknál, különösen esős időben. A multiflora petúniák egy- vagy kétféle változatban is kaphatók.

A Milliflora petúnia fajták miniatűr virágokat (1,5–1,5 hüvelyk) virágzást eredményeznek. A növények érett mérete általában körülbelül 20 cm magas és széles. A Milliflora petúnia korán virágzik, és gyakran konténerekben vagy függő kosarakban termesztik. Alacsony karbantartási igényű növények, amelyek nem igényelnek tehermentesítést. A Milliflora petúniák közé tartozik a Picobella és a Fantasy. A hullám petúnia egy újabb kiegészítés, virágzásuk általában körülbelül 2 hüvelyk méretű (5 cm). A szezon végére jellemzően 5-10 cm szélességű növények jól nagyon néznek ki virágcserépben, de ha nem tartaná őket cserépben, akkor jól virágzanak a talajtakarókban is. Meglehetősen jól tolerálják a meleget és az aszályt is.