A rágógumi eltávolítása hajból vagy ruhából

Sokak életében előfordult már, hogy rágógumi ragadt a ruhájukba, vagy éppen a hajukba. Ez egy roppant kellemetlen jelenség, amely okozhat nagyobb problémákat is például a haj levágásának szükségességét, ha nem kezeljük a megfelelő módon a megfelelő eszközökkel. A következő sorokban néhány tippet olvashatunk a illető témával kapcsolatban.

[wp_ad_camp_1]

A rágógumi természetesen a ruhaanyagból könnyebben eltávolítható, mint a hajból. Ha esetleg nem sikerülne, akkor sem jár olyan komoly következményekkel, esetleg annyi történhet, hogy nem hordhatjuk többet magunkon az illető ruhadarabot. Azonban kár a következményeken rágódni, amikor létezik megoldás erre a zavaró esetre. Az egyik legjobb megoldás az, ha betesszük a ruhát a fagyasztóba, mivel a rágót könnyebb lesz eltávolítani megfagyott állapotában. Próbálkozhatunk jégspray-vel, vagy ennek hiányában jégkockákkal, hiszen az eredmény így is garantált!

Ha a rágógumi a hajunkba keveredett akkor sem kell elkeseredni, hiszen ez nem jelenti azt, hogy frizurát kell változtatnunk, bármennyire is kilátástalannak tűnik a helyzet. Egyértelmű, hogy a hajkoronát nem tehetjük be a fagyasztóba, de jégkockákkal ebben a helyzetben is próbálkozhatunk. Ha a jégkocka nem válik be, még akkor sem kell feladni, érdemesebb inkább valamilyen testápolóval, vajjal vagy valamilyen olajjal, például napraforgó- vagy olívaolajjal bekenni az haj rágógumival összeragadt részét, majd így megpróbálkozni annak kifésülésével. A felsoroltak ellenére, mégis könnyebb azonban megelőzni a bajt, éppen ezért legyünk óvatosak, és figyeljünk oda arra, hogy az elhasznált rágógumit mindig kidobjuk a szemeteskukába! A madarakra nézve kifejezetten veszélyes lehet ha a használt rágógumit eldobjuk az utcán, hiszen könnyen ételnek nézhetik és belepusztulnak ha megeszik.