A Ring csengő és a kamera biztonsági problémái

Képzelje el, hogy gyermekei a kutyájukkal játszanak, amikor hirtelen egy hang beszélgetni kezd velük a háziállat kamerájából. Vagy egy idegen lép be a házba a közeli barát helyett, akit éppen látott a csengő kamerájában. Ezek valóságos történetek, amelyek hétköznapi emberekkel történtek, mindezt a feltört Ring eszközöknek köszönhetően.

[wp_ad_camp_1]

A Ring az Amazon tulajdonában lévő otthoni biztonsági vállalat, amely okos biztonsági kamerákat és videó csengőket kínál. A Ring ajtócsengő intelligens otthoni eszköz, amely lehetővé teszi a bejárati ajtó távolról történő irányítását. A bejárati ajtó mellett van felszerelve, és Wi-Fi-n keresztül csatlakozik a mobileszközhöz. Amikor valaki eljön a házába, láthatja az embert a kamerán keresztül, és távolról beengedheti. A vállalat beltéri és kültéri kamerákat is kínál, amelyek lehetővé teszik otthoni távfigyelését, gyermekeinek ellenőrzését vagy a háziállatok szemmel tartását. A kamerák mozgásérzékelőkkel és kétirányú beszélgetési funkcióval vannak ellátva, amelyek lehetővé teszik, hogy valós időben beszéljen valakivel. A Ring már régóta különféle biztonsági kérdések tárgya. Míg némelyiket végül megoldották, a Ring biztonsági kameráknak és a csengőknek még mindig rossz a múltja. Ez felvet bennünk egy kérdést: Lehet hackelni a Ring eszközöket? A válasz igen, lehet.

A kutatók most megállapították, hogy a hackerek a hálózatra való belépés révén képesek lehallgatni a Ring-csengőt. Ez azért lehetséges, mert a Ring eszköz és alkalmazása között utazó adatok nincsenek titkosítva. Ennek eredményeként bárki, aki feltörte a Ring eszközét, figyelheti, hogy ki lép be vagy hagyja el a házát, és ellophatja akár a Wi-Fi jelszavát is. Sőt, rávehetnek egy idegen befogadásába, ha bemutatnak egy videót valakiről, akit ismer. Az Amazon állítása szerint a problémát az alkalmazás későbbi verzióiban javítani fogják.