A szőnyeg szennyeződései és azok eltávolítása

Úgy tűnik, hogy szőnyege szürke vagy fekete lesz a szoba szélén? Fekete vonalak vannak a szőnyegen a falak mentén, az ajtók alatt, a szellőzőnyílások körül vagy a lépcső szélén? Valószínűleg a szűrési szennyeződésként ismert probléma lép fel.

A szűrés szennyeződése akkor következik be, ha a levegő nagyobb sebességgel kerül a helyiségbe vagy a térbe, mint amennyi a szellőzőrendszeren keresztül el tud jutni ugyanazon területről. A levegő ezután alternatív menekülési utakat keres, amelyek általában a szőnyeg és a falburkolat közötti rések, valamint a zárt ajtók. Ahogy a levegő ezeken a réseken keresztül kényszerül, áthalad a szőnyegen, amely szűrőként hat a levegőre. A levegőben lévő szennyeződéseket a szőnyeg csapdába ejti, és a szőnyeg szürkére vagy feketére színeződik ezen a területen. Gyakori szennyező anyagok, amelyek hozzájárulhatnak a problémához, a cigaretta és gyertya füstje, étolajok, kandallóhamu és por. Ez a szennyeződés nem az elégtelen porszívózás vagy a nem megfelelő porszívózási technikák következtében következik be (bár a szoba szélének folyamatos porszívózásának elmulasztása segíthet a probléma felerősítésében). Ez egy olyan probléma, amely a legtisztább otthonokban is előfordulhat, és nem tekinthető a háztartási képességek tükrének.

A szőnyeg elszíneződését a szűrés szennyeződése miatt nagyon nehéz eltávolítani. A részecskék rendkívül finomak, és így szilárdan beágyazódnak a szőnyeg szálaiba. Egyes szélsőséges esetekben előfordulhat, hogy nem lehet teljesen eltávolítani a szennyeződés minden nyomát. Az ilyen típusú szennyeződéseknél a legjobb, ha szakemberre bízza. Lépjen kapcsolatba a helyi szőnyegtisztító céggel, magyarázza el a helyzetet, és kérjen tanácsot. A valószínűleg legsikeresebb tisztítási módszer a melegvíz-elvezetés (közismert nevén gőztisztítás). A gépben lévő vízhez adott tisztítószer segít eltávolítani a szennyeződést.