A vaj és a margarin szerepe

Manapság minden ember rosszul használja a vaj és a margarin szavakat, nem gondolva arra, hogy a két dolog között óriási különbség van. A vaj állati eredetű, tejszínt és tejfölt tartalmaz, akár otthon is elkészíthető, a margarin ezzel ellentétben növényi eredetű, és zsiradékokat, olajokat tartalmaz.

[wp_ad_camp_1]

A vaj vs. margarin minden háztartásban megtalálható, csak sajnos az emberek keveset tudnak a két táplálékról. A margarinról születtek már tévhitek, miszerint tartalmilag műanyag, ez az állítás, csupán hazugság, és semmi elhihető nincs benne. Vásárlásakor válogathat a tejmentes, zsírszegény, olívaolajos, omega 3, és 6 zsírsavakat, E-, D-, A-vitamint tartalmazó margarinok közül, de található, olyan is, mely nem tartalmaz hidrogénezett növényi zsiradékot. A vajak között megtalálható teavaj, szendvics vaj, vajkrém, és még sorolhatnánk. A legmagasabb zsírtartalma a teavajnak van, és általában a vajkrémek zsírtartalma a legalacsonyabb. A fogyni vágyóknak, a magas koleszterin szinttel rendelkezőknek ajánlott a vaj fogyasztásának a kerülése, és a margarinok közül természetesen az alacsony zsírtartalmúakat válasszák.

Akinek nincsen semmilyen betegsége, és az elhízás sem fenyegeti, azoknak ajánlott, hogy a vajat és a margarint felváltva fogyassza. Annak érdekébe, hogy megőrizze a jó egészségét, érdemes a kenyeret vékonyan megvajazni. Látogasson el a www.belvarosiorvosicentrum.hu weboldalra, ahol hasznos információkat talál a vajról és a margarinról. A weboldalunk segítségével lehetősége van szakemberektől táplálkozási tanácsokat kérni. Fogyasszon vajat, margarint, mivel általuk vitaminokat juttathat a szervezetébe, de figyeljen oda az elfogyasztott mennyiségre, mivel így megőrizheti az egészségét.