A Windows 7 életének vége

Ha Windows 7 rendszert használ, hallhatta, hogy az operációs rendszer életciklusának végső szakaszába lépett. Ez drámainak hangzik, de ne aggódjon. Lehet, hogy számítógépe vagy laptopja új kockázatoknak van kitéve, de rengeteget tehet saját védelme érdekében. Itt található minden, amit tudnia kell a Windows 7 „végéről”.

[wp_ad_camp_1]

Az élettartama után is folytathatja a Windows 7 használatát, de jobb, ha nem teszi. A Windows 7 élettartama 2020. január 14-én ért véget. Az élettartam vége csak a „támogatás” végét jelenti. A számítógépes rendszerek zavartalan és biztonságos működésének biztosításához folyamatos javításokra és szoftverfrissítésekre van szükség, a „vég” pedig azt jelenti, hogy ez a folyamat végre leállt. A következő változás fog bekövetkezni: az operációs rendszer leállítja az alapvető biztonsági frissítések fogadását. Gépét veszélyeztetik a feltörések és a vírusok. A ransomware által okozott fenyegetések növekedni fognak. A rendszere lassabban és kevésbé hatékonyan futtatja a szoftvert. A legjobb megoldás a váltás a Windows 10-re, a Microsoft modern rendszerére. A kérdés az, hogy ez új gép vásárlását jelenti? Nem feltétlenül.

Nincs már ingyenes frissítési lehetőség, de ez nem azt jelenti, hogy fizetnie kell az új hardverekért. Ha készüléke kompatibilis a Windows 10 operációs rendszerrel, akkor egyszerűen megvásárolhatja a szoftvert és letöltheti azt. Egy régi számítógépen maradni természetesen továbbra is kockázatos. A Windows 10 tovább fog frissülni és fejleszteni, de néhány év múlva előfordulhat, hogy egyes alkalmazások nem működnek olyan jól – ha egyáltalán működnek – egy elavult számítógépen. A Windows 7 2009-ben jelent meg, több mint egy évtizeddel ezelőtt, ezért sok azt használó eszköz nem képes megfelelően futtatni egy olyan fejlett rendszert, mint a Windows 10. Ha a gépe ebbe a kategóriába tartozik, érdemes megfontolni új számítógép vagy laptop vásárlását.