Alaszka legcsodálatosabb vulkánjai

A vad és zord tájairól híres Alaszka rengeteg látványos tájnak ad otthont, végtelen erdőkkel a magas hegyláncok mellett. Mivel az állam a Csendes-óceáni Tűzgyűrűn (egy szeizmikusan nagyon aktív régió) fekszik, több mint 40 aktív vulkánnal büszkélkedhet, amelyek közül több alvó. Ezek többsége a félelmetes Alaszka-félsziget mentén található, és a vulkanikus Aleut-szigeteken található, amelyek száma összesen körülbelül 300.

Az Egyesült Államok legnagyobb állama, Alaszka valóban áldott, ha természeti gazdagságáról van szó. A természet szerelmeseinek és a szabadtéri kalandozóknak egyaránt ez a kedvenc paradicsoma. Számos nemzeti parkja fantasztikus felfedezésre vár, és hatalmas hegyei, csillogó tavai és lélegzetelállító vulkáni csúcsai között rengeteg hihetetlen vadfajt lehet megfigyelni. A hatalmas területen elterülő hóval borított Wrangell-hegy és 4317 méter magas csúcsa minden bizonnyal lenyűgöző látványt nyújt. Az egész évben jégmezőkkel borított fenséges pajzsvulkán hatalmasan tornyosul környezete fölött, ragyogva a napon. Széles csúcsának tetején egy jéggel teli kaldera, valamint három kráter található, amelyek gyakran gőzt és gázt bocsátanak ki, miközben a megszilárdult lávafolyamok sebzik a havas lejtőket. A csodálatos Wrangell-hegy a Wrangell-St. Elias Nemzeti Park és Rezervátum, amely a legnagyobb védett terület az egész Egyesült Államokban.

Egy hosszú vulkáni szigetlánc közepén fekvő Cleveland-hegy drámaian emelkedik az őt körülvevő csillogó vizek fölé. A Chuginadak-sziget nyugati végén elhelyezkedő, aktív és illékony vulkán egy szinte tökéletesen szimmetrikus kúp, amely 1730 méteren nyúlik az égbe. Ez még varázslatosabbnak tűnik, ha a többi vulkáni csúcs mellett nézzük meg, amelyek a közelben található Négy-hegység szigeteit tarkítják. A történelme során gyakori és vad kitörések miatt a Mount Clevelandet kezdetben egy tűzistennőről nevezték el a helyi aleutok, majd 1894-ben Cleveland elnökről nevezték el.