Algarve, Portugália népszerű úticélja

A napos mediterrán éghajlat, a gyönyörű tengerpartok, a festői épületek, a virággal borított hegyek, a történelmi helyek, a mesés konyha és a megfizethető helyek csak néhány okai annak, hogy Algarve Portugália egyik legnépszerűbb turisztikai célpontja.

[wp_ad_camp_1]

Az ország legdélebbi régiójában található Algarve csodákat kínál a szemnek, az olajfaligetek nyugodt tájaitól, a hagyományos fehérre meszelt falvaktól és a szép villáktól kezdve  egészen a vadonig és a tengerpartokig ahol drámai sziklák vannak, nyári üdülőhelyekkel. Algarvet nyüzsgő és sokszor furcsa városok jellemzik, amelyek magukba foglalják a macskaköves utcákat, a történelmi építészetet, a gyönyörű régi templomokat, üzleteket, piacokat és éttermeket. Faro a régió fővárosa, Lagos pedig a környéken az éjszakai élet székhelye. A narancssárga ligetekből álló Silves legismertebb a vörös homokkő kastélyáról, míg Tavira egy elegáns város, reneszánsz emlékekkel, hidakkal és kastélyokkal tele.

A római romokkal büszkélkedő idilli vidék számos golfpályát kínál, és az eperfával borított Monchique hegység túrázás, kerékpározás és lovaglás kiváló helyszíne lehet. A parton több mint 100 tengerpart és öböl található, amelyek vízi tevékenységeket kínálnak, mint például úszás, mélytengeri halászat, barlangkutatás, jachthajózás, csónakázás, szörfözés és jet-skizés. Algarve friss ételeinek előállítása, például mandula, szentjánoskenyér-bab és tenger gyümölcsei hozzájárulnak ízletes konyhájához. A helyi eperfa bogyókból desztillálva elkészítik a Medronho-t, a hagyományos italt, amelyet egész Algarve-ben megkóstolhat. Algarve környékén a nyilvános vonatok és autóbuszok szállíthatják a turistákat, de Faro repülőterén és néhány nagyobb városban autóbérlés is elérhető.