Anchorage, Alaszka – a látványos és fantasztikus kisváros

Anchorage egy igazán látványos helyen található az állam déli központjában, és a várost fenséges hegyek és hihetetlen vadvilág veszi körül. A Kenai-félsziget és a csillogó Alaszkai-öböl által védve, egy idilli belépő végén fekszik, csak egy kőhajításnyira a rengeteg gyönyörű tótól, csillogó gleccserektől és lélegzetelállító látványtól.

[wp_ad_camp_1]

Anchorage északkeleti részén található a varázslatos Eklutna-tó, amely körülbelül egy órányi autóútra fekszik a városközponttól. A nagyon festői tó, nyugodt és eldugott helyen található, sok csodálatos hegy között, és ez a szép tó rengeteg kiváló szabadtéri tevékenységgel rendelkezik, amelyeket a látogatók élvezhetnek. Teljesen a Chugach Állami Park területén található, lenyűgöző partvonala 11 kilométer hosszú, és a legszélesebb pontján másfél kilométerre nyúlik. A mesterséges tó évtizedekkel ezelőtt keletkezett, amikor az azonos nevű folyót eltávolították, az így létrejövő víztározó ma az Anchorage ivóvízének elsődleges forrása. A város déli részén található a festői Potter Marsh Bird Sanctuary, amely minden bizonnyal a természet szerelmeseinek és a szabadtéri rajongóknak is örömet szerez.

Az Anchorage Coastal Wildlife Refuge része, a Chugach-hegység kiemelkedő csúcsai és a Turnagain Arm vad vizei között fekszik. A gyönyörű mocsarakból és vizes élőhelyekből álló szentély legalább 130 madárfaj természetes élőhelyét védi. A számtalan kanadai liba és kacsa mellett, amelyekre számíthat, megláthatja a patakban élő lazacot is, és kémlelheti az időnként kanyargó jávorszarvasokat. Míg bőséges madarai miatt a Potter Marsh Bird Sanctuary elengedhetetlen a lelkes madármegfigyelők számára, festői környezete mindenkinek tetszeni fog a gyönyörű sétánynak és a fenomenális kilátásoknak köszönhetően.