Argánolaj hajra: előnyei és felhasználási módja

A ricinusolaj, a jojobaolaj és az összes többi olaj közül, amelyekkel folyamatosan áztatjuk a hajunkat, a legtöbben egyetértenek abban, hogy a tincseink számára a leghasznosabb az argán.

Az argánfa magjából kivont népszerű szépség-elixír gyakori kiegészítője hajkezeléseinknek – a maszkoktól a gélekig mindenben megtalálható – amely tele van potenciális előnyökkel. Tudjuk, hogy gazdag antioxidánsokban és vitaminokban, de mi is ez pontosan, és milyen hatással van ez a hajunkra? Az argánolaj az argánfa magjából származik, és felhasználható a konyhában, vagy kozmetikai okokból is. Maga az olaj tiszta formájában megtalálható, és rengeteg szépségápoló hatása miatt helyileg alkalmazható a bőrre, a körmökre és a hajra, hogy hidratálja és táplálja. Bár az argánolajjal könnyen lehet csodatévőként bánni (mert valljuk be, bizonyos esetekben valóban az), nem szabad komoly hajhullás esetén elsődleges orvosságként használni – ilyen esetekben, legjobb, ha felkeresi a háziorvosát. Ennek ellenére rengeteg felhasználási területe van annak érdekében, hogy haja egészséges, fényes és teltebb legyen.

Az argánolaj egy ősrégi szépségtitok, amelynek számos felhasználási területe van, nevezetesen segíti a haj hidratálását és lágyítását. Magas antioxidáns-, esszenciális zsírsav- és E-vitamin-tartalmának köszönhetően az argánolaj jótékony hatásai természetesen hozzájárulnak a haj rugalmasságának növeléséhez, és következetesen visszaadják a fénytelen, élettelen haj fényét és erejét. Akár észrevesszük, akár nem, a mindennapi szennyezés, a kémiai kezelések és a forró eszközök miatt rengeteg kárt teszünk a hajunkban, így érdemes olajokkal próbálkozni javításképpen. Az argánolaj általában a legtöbb hajtípusra használható, de előfordulhat, hogy másképp kell felvinni, vagy más típusú argánolajat kell használnia az Ön igényeitől függően.