Avokádó, az ízletes szuperélelmiszer

Vannak olyan alapanyagok, melyek a bennük megtalálható gazdag tápanyagok miatt szuperélelmiszerként számon tartottak. Az avokádó tipikusan ilyen, ráadásul már hazánkban is bármikor megfizethető áron hozzájuthatunk.

[wp_ad_camp_1]

Nem csak a diéta remek kiegészítője, de igazi kulináris kalandokat köszönhetünk neki, ha rendszeresen alkalmazzuk a konyhában. Nézzük, miért érdemes fogyasztani! Az avokádó mire jó? – Sokan felteszik a kérdést, hiszen elkészítése és fogyasztása még mindig nem számít mindennapinak. Az avokádó tulajdonképpen a XVI. században került Mexikóból kontinensünkre. A trópusi fán termő gyümölcs semleges ízzel rendelkezik, ám a megfelelő elkészítéssel igazán fenséges ételek születhetnek segítségével. A telítetlen zsírsavakban gazdag alapanyag kifejezetten jó hatással van a szív-és érrendszerre, valamint nagyon sokféle vitamint tartalmaz. A benne megtalálható kálium, vas, foszfor, nátrium, és kalcium aktívan hozzájárulnak a jó közérzethez és a hiánybetegségek elkerüléséhez.

Mivel magas olajtartalommal rendelkezik, ezért kiszáradt bőrre is remek választásnak bizonyul. Csökkenti a koleszterinszintet és az olyan problémás bőrbetegségek esetén is eredményesen vethető be, mint amilyen a kínzó viszketéssel járó ekcéma. Kevesen tudják, de a gyümölcs magját is felhasználják, méghozzá gyógy szirup előállítására. S hogy mire használható ez fel? Leginkább reumatikus fájdalmainkat enyhíthetjük alkalmazásával. A magas tápanyagtartalomnak köszönhetően a diéta idején is jó választás. Készíthetünk belőle szendvicsfeltétet, adhatjuk salátához, de a manapság népszerű smoothie alapanyagát is szolgáltathatja a gyümölcs. A bátrabbak kísérletezhetnek avokádós spagettivel, vegán házi joghurttal, de egy jó paradicsomos avokádósalátának is nehéz ellenállni.