Az iPad Pro 2021 márciusban landolhat egy mini LED-kijelzővel

A közelmúltbeli jelentések alapján, miszerint az Apple hamarosan piacra dobhat egy mini LED kijelzővel rendelkező iPad Pro-t, és mostanában ugyanezt lehet hallani, de ezúttal a forrás konkretizálódik, mondván, hogy a tablet márciusban landol.

[wp_ad_camp_1]

A Macotakara (egy Apple-központú japán webhely) azt állítja, hogy a kínai beszállítók információi alapján az iPad Pro 2021 11 és 12,9 hüvelykes modelljeit is látni fogjuk, de csak a nagyobb 12,9 hüvelykes mini LED kijelzője lesz a valószínűbb. Úgy tűnik, hogy a webhely arra a következtetésre jutott, hogy a 12,9 hüvelykes modell láthatóan 0,5 mm-rel vastagabb, mint elődje (ami 6,4 mm vastagságot eredményezne), de egyenesen nem állítja, hogy a gépnek mini LED-képernyője lesz, csak azt, hogy „ez opció lehet.” A Mini LED egy olyan háttérvilágítás, amely javíthatja az LCD-képernyő kontrasztarányát és színvisszaadását, ezért a használatára való áttérésnek észrevehető vizuális frissítést kell eredményeznie.

A webhely emellett azt állítja, hogy ezeken a közelgő táblagépeken a hangszóró furatának helyzete eltér az elődhöz képest, és hogy a hangszóró furatok száma kétharmaddal csökkent. Feltehetően ez valamilyen módon befolyásolja a hangot. Végül a webhely hozzáteszi, hogy az általános kialakítás hasonló lesz az iPad Pro 2020-hoz, de a kameraegység kiemelkedése nem változik, a tényleges lencseüveg most egy síkban lesz vele. Emiatt úgy hangzik, hogy az Apple egyszerűen néhány apróbb finomítással látja el a tablet régi megjelenését, de az egyikük mini LED képernyőt kap az energiafrissítésre és esetlegesen más, a belsejében levő fejlesztésekre is számíthatunk.  Ha az iPad Pro 2021 sorozat valóban márciusban jelenik meg (aminek lenne értelme, mivel egy évvel történne az iPad Pro 2020 után), akkor hamarosan pontosan tudnunk kell, hogy mit is kínál.