Az iPhone 13 továbbfejlesztett ultraszéles kamerát kaphat

Meglehetősen biztos, hogy lesz valamilyen kamerafrissítés az iPhone 13 termékcsaládban, de még nem vagyunk biztosabbak abban, hogy mi lesz az egyik ilyen frissítés. Az ultraszéles kamera több elemet képes lefotózni a nagyobb rekesz és a jobb gyenge fényviszonyok elérése miatt.

[wp_ad_camp_1]

Ez Ming-Chi Kuo (az Apple információival rendelkező elemző) kutatási feljegyzése szerint így lesz, amelyet az AppleInsider látott. A feljegyzés szerint a Sunny Optical (kínai objektívgyártó) befejezte az Apple érvényesítési folyamatát a jelenlegi iPad Pro fényképezőgép lencsén. Eddig még nem foglalkoztak ezzel, de állítólag a vállalat elég sokat tanult a folyamatból, hogy képes legyen 7P (hételemes) lencsét szállítani az iPhone 13-hoz. Ez nyilvánvalóan az ultraszéles fényképezőt jelentené és nagy előrelépés lenne az iPhone 12 sorozat ötelemes lencséjéről. Tehát mit csinálnak az extra elemek? Nos, ebben a legújabb megjegyzésben Kuo látszólag csak a jobb teljesítményt említi, de korábban azt javasolta, hogy az ultraszéles fényképezőgép f/1,8-as nyílással fog rendelkezni.

Az iPhone 12 tartományban a rekesz f/2,4, így ez a változás nagyobb lencséknyílást jelentene, amely több fényt enged be a jobb fényviszonyok elérése érdekében. Ugyanezt az állítást korábban a Barclays elemzői is megfogalmazták, bár úgy vélik, hogy mind a négy iPhone 13 modell megkapja a frissített kamerát, míg Kuo csak az iPhone 13 Pro-t és az iPhone 13 Pro Max-t említette. Tehát nem világos, hogy pontosan mely telefonok kapnak továbbfejlesztett ultraszéles kamerát, de ezekkel a legfrissebb információkkal valószínűbbnek tűnik, hogy legalább néhányan megkapják. Bár az iPhone 13 ezen a ponton kissé távoli lehet, már rengeteg pletykát kezdtünk látni arról, hogy az Apple mit tartogat számunkra, amikor ősszel megérkezik a telefon. Az eddig hallottakból az iPhone 13 úgy van beállítva, hogy 120 Pro LTPO kijelzőt kínál mindkét Pro modellen.