Az LC Waikiki ruhamárka

A három francia származású partner által 1988-ban alapított LC Waikiki nagykereskedelmi márkaként kezdte kereskedelmi életét. A Párizsban alapított és bejegyzett LC Waikiki elsősorban póló- és pulóvertervével hívta fel magára a figyelmet.

[wp_ad_camp_1]

A márka két alapítójának időben történő szétválasztásával az LC Waikiki egyedüli részvényese George Amouyalt lett. A Taha Group-hoz kötődő Tema Tekstil, amely az LC Waikiki törökországi gyártója és engedélyezője, 1997-ben megvásárolta az LC Waikiki márka világméretű jogait. A márka összes jogának megvásárlása után a Taha Group-hoz tartozó Tema Tekstil neve „LC Waikiki Retailing Services” -re változott. A csoport 7 százalékos részesedését George Amouyalra ruházták át, akitől az LC Waikiki jogdíjait megvásárolták. Bár a francia származású George Amouyal a márkanév átadása után nem vett részt aktívan az LC Waikiki irányításában, cégük 7 százalékát továbbra is birtokolja. Az 1988-ban alapított Taha Group megvásárolta az LC Waikiki-t, amely Párizsban jött létre, de Isztambulban nőtt fel, és a jelenlegi szintjére is ott emelték fel.

A márka igazi kalandja a Taha Dış Ticaret részvényeseinek tőkeellátásával kezdődött, amely az adott időszak vas- és acélipari ágazatában import- és export-műveleteket hajtott végre, valamint a Taha Tekstil induló vállalkozással, amelyben Mustafa Küçük vállalta a felelősséget mint alapító/ügyvezető partner. A Zeytinburnuban található, mintegy 150 négyzetméteres kis területen, egy apartmanház földszintjén található Taha Tekstil mintavarró és -vágó műhelyként jött létre. A szerződéses gyártáson alapuló ruházatot exportáló Taha Tekstil egy közvetítő marketingszakember révén találkozott az LC Waikikivel. Körülbelül tízezer darab LC Waikiki majmokat ábrázoló póló megrendelésének házhozzsállítása után, amelyek akkoriban nagyon népszerűek voltak, és főleg olyan országokban gyártották, mint India, Korea és Görögország, a Taha Tekstil megkezdte a márka megszervezését.