Az Nvidia GeForce RTX 3080 áttekintése

Az Nvidia GeForce RTX 3080 megfelelő módon követte a régóta tisztelt Nvidia Turing elődjét, fokozott teljesítményt kínálva, miközben 100 dollárral is csökkentette az árat.

[wp_ad_camp_1]

Az RTX 2080 és az RTX 2080 Ti a legtöbb ember számára elérhető áron került forgalomba, így örömmel üdvözöljük utódjuk új árait. De ez is kellemes meglepetés, tekintve, hogy mind az RTX 2080, mind az RTX 2080 Ti sokkal többet ajánlott, mint elődeik, amikor kiadták őket. Szerencsénkre az Nvidia tudomásul vette az AMD észszerűbb árképzését, és levitte az árát az új grafikus processzorok tábláján, még akkor is, ha ez nem sok. Az Nvidia GeForce RTX 3080 tehát az utcára került, és ezzel nemcsak 50-80% -os teljesítménynövekedést ért el az RTX 2080-nál és 20-30% -kal az RTX 2080 Ti-nél – ez a kártya majdnem kétszer drágább, de jobb teljesítményű is hatékonyság terén.

Ez azt jelenti, hogy most lejátszhatja a Cyberpunk 2077-et 4K-ban, anélkül, hogy párezer dollárt költene erre. Az Nvidia GeForce RTX 3080-al valamivel olcsóbb áron közvetlenül versenyző AMD Radeon RX 6800 XT piacra dobása bonyolíthatja az új Nvidia kártya dolgát. Ennek ellenére ez nem változtat azon a tényen, hogy az Nvidia GeForce RTX 3080 önmagában a legnagyobb generációs ugrás a PC-grafikában, amit évek óta láttunk – sőt talán amit valaha láttunk. Az Nvidia GeForce RTX 3080 szeptember 17-étől érhető el, kezdve 699 dollártól. Ugyanakkor, mint bármely nagyobb grafikus kártya piacra dobásakor, több tucat utólagos grafikus kártya lesz elérhető olyan vállalatoktól, mint az MSI, az Asus, a Zotac és még sok más. Az Nvidia GeForce RTX 3080 az új Nvidia Ampere grafikus architektúrán alapul, amely hatalmas fejlesztéseket hoz mind a nyers teljesítmény, mind az energiahatékonyság terén. Az a tény, hogy az Nvidia annyira megnövelte az energiaköltségvetést az RTX 2080 alatt, miközben növelte az energiahatékonyságot, azt jelenti, hogy az általános teljesítményprofil messze meghaladja azt, amelyre bármelyik Nvidia Turing grafikus kártya képes volt.