Belize legszebb helyei

Képzeljen el egy országot trópusi tengerpartokkal, korallzátonyokkal, barlangképződményekkel, egzotikus vadvilággal és nyugodt karibi légkörrel. Az ország partja mentén fekszik a világ második legnagyobb korallzátonya, míg az ókori templomromok szétszóródva találhatóak meg Belize dzsungeleiben.

[wp_ad_camp_1]

Ha úgy hiszi, hogy nem létezik ilyen ország akkor téved, hiszen Belizéről van szó, ami Közép-Amerika egyik legfontosabb turista célállomása. Belize legnépszerűbb merülése célpontja a Nagy Kék Lyuk, amiben rengeteg érdekességet lehet megfigyelni, hiszen még mészkőképződményektől is láthatóak. Ez a hatalmas víznyelő a víz alatt a tökéletes mélykék víz látványát produkálja. Minél mélyebbre úszunk a Nagy Kék Lyukban, annál világosabb a víz és annál lélegzetelállítóbb a táj, ráadásul a bizarr mészkőképződmények komplexebbé és intenzívebbé válnak. A Caye Caulkert is érdemes fellátogatni ha Belizén jár, hiszen ez egy kicsi korall-sziget a Karib-tengeren és megközelíthető akár nagy sebességű vízi-taxival, vagy kis repülőgéppel. Az utóbbi időben a sziget nagy népszerűségnek örvend, és turisták ezrei kíváncsiak nap mint nap erre az aprócska szigetre.

A szigeten nagyon alacsonyak az árak, a hangulat is nyugodt, valamint számos étterem és bár is található itt, tehát aki csendesen szeretne nyaralni egy lélegzetelállító helyen, az mindenképpen látogassa fel Caye Caulkert. A szigeten az utak nagyon szépen és átláthatóan ki vannak emelve, a sziget bejárása mindössze 20 percet vesz igénybe, de akár kerékpárokat vagy golfkocsikat is lehet bérelni. Caracol a Vaca-fennsíkon található, 500 méterrel tengerszint felett, és ez Belizében a legnagyobb maja terület. Ez volt az egyik legősibb maja város, amely mintegy 168 négyzetkilométer volt. A legnagyobb piramis Caracolban 43 méter magas volt, és még a mai napig is ez a legnagyobb ember által létrehozott építmény Belize területén.