Bőrápolási tévhitek

A bőrápolással kapcsolatban a legtöbb nő ismer néhány mítoszt, azonban kevesen tudják, hogy melyek azok az állítások, amelyek igazak, és melyek azok, amelyeket nem érdemes elhinni. Azoknak a tévhiteknek a betartása, amelyeknek a valósághoz nincs közük, akár árthatnak a bőrnek, ezért ajánlott közelebbről megismerni a bőrápolással kapcsolatos állításokat.

[wp_ad_camp_1]

Minden nőnek tanácsolták már az ismerősei, hogy kis mértékben használja az alapozót, mivel megakadályozza azt, hogy a bőr lélegezzen. Ez az állítás teljesen hasztalan, hiszen a bőr egyáltalán nem lélegzik, azért, mert a bőrszövetet erek táplálják. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy napi szinten nagy mennyiségben kell alapozót használni, kizárólag arra kell ügyelni, hogy a pórusok ne tömődjenek el. A pórusok a bőrfelszínén található aprócska nyílások, melyek állandó jelleggel nyitva vannak, tehát tévhit, ha azt hiszi, hogy a pórusok becsukódnak és kinyílnak. Amikor a kozmetikusok kinyitják a pórusokat, akkor lényegében a felpuhítják őket, és ennek következtében a szennyeződések könnyedén tudnak távozni.

A bőrön található pórusok mérete a genetikától függ, tehát nem igaz, hogy tágulni, valamint szűkülni tudnak. Mindenki észrevette már, hogy arctisztítás után a pórusok szűkebbnek tűnnek, ez annak köszönhetően, hogy a szennyeződések eltűntek belőlük. Sokan úgy tartják, hogy ha édesanyjának, nagymamájának az arcán kevés ránc jelent meg, akkor bizony az ő bőrfelületén sem lesz több. Azonban a genetika a ráncok kialakulásában csupán 20%-ban számít, leginkább az életvitel, dohányzás, táplálkozás, valamint a napvédelem befolyásolja a ráncok kialakulását. Érdemes megjegyezni, hogy az arcizmok edzése is hozzájárul ahhoz, hogy a ráncok mielőbb megjelenjenek. Minden esetben figyeljen bőre ápolására, mert nagyon fontos!