Chefchaouen belsejében: Marokkó lenyűgöző kék városa

Chefchaouen városa kék színű, a világ talán legkékebb városa, és ez azt jelenti, hogy itt az ideje elutazni oda és megcsodálni. Ebben a marokkói városban minden, az épületektől a lámpaoszlopokig és a szemetesdobozokig kékre van festve.

[wp_ad_camp_1]

A város kéksége egy olyan hagyomány, amely a 15. századra nyúlik vissza, amikor a zsidók elmenekültek Spanyolországból az ott zajló vallási felfordulás miatt. A marokkói Chefchaouenben telepedtek le, és hamarosan elkezdték kékesíteni a várost, kezdve a saját épületeikkel. A kék szín szerintük a menny színe volt, és Istenre emlékeztette őket. A hagyomány ma is erős. A város zsidó lakosságának nagy része Izraelbe költözött a második világháború után, de maguk mögött hagyták a kék épületek örökségét. A hagyomány valószínűleg nem változik meg, mivel a városvezetés speciális ecsettel látja el a várost a festés érdekében. Ez a „minden kékben” koncepció miatt Chefchaouen-t Marokkó egyik legforróbb turisztikai helyszínévé teszi. Valóban, ez a monokromatikus színösszeállítás vonzza a városba a látogatókat.

A város központjában található a régi erőd. Ezt a 43.000 lakosú várost 1471-ben alapították, és az erőd nem sokkal később felemelkedett, hogy megvédje Marokkót a portugál betolakodóktól. Eltölthet egy napot csak az óvárosban kóborolva, de ez nem biztos, hogy olyan egyszerű, mint gondolná. Chefchaouen egy dombra épült, és a látogatók szerint fárasztó lehet járni a dombon felfelé és lefelé Marokkó forró napsütése alatt; azonban a turisták akik ide látogatnak újra megtennék az utat. Chefchaouen muszlim városában számos mecset található, amelyeket érdemes megnézni. A mecsetek kevésbé zsúfoltak, mint mások Marokkóban, kék árnyalataik még szebbé teszik őket. A Nagy Mecset uralja a Uta Hammam teret, a medinában található főteret, míg egy másik a Marokkó északi részén található Jebalah régió védőszentjének szól.