Chia magos gyümölcsös vitaminbomba smoothie recept reggelre

Az emberek többsége szereti a smoothiekat kellemes ízük és a bennük lévő rengeteg a tápanyag. Nyáron nagyon jól esik egy frissítő, jeges típus fogyasztása, míg télen a vitaminok pótlása miatt lehet hasznos a smoothie ivása. Az összetevőket kedvünkre variálhatjuk, de akár online is számos ötletet találhatunk, ha inspirálódásra van szükségünk.

Smoothie recept terén bőven van miből válogatnunk. Az elmúlt években egyre nagyobb népszerűségnek örvend a smoothie fogyasztás, melyre gyakran tévesen turmixként hivatkoznak. A turmix és a smoothie egyáltalán nem ugyanaz, még akkor sem, ha hasonlítanak egymásra. A legfőbb különbség a kettő között, hogy a turmix mindig tartalmaz valamilyen állati vagy növényi eredetű tejterméket. A smoothie viszont csak növényi alapanyagokból áll, ezért a vegánok is nagyon szívesen fogyasztják. Nagyon sokan előszeretettel tesznek bele magvakat is a még táplálóbb végeredmény érdekében. Ha a nyári nagy melegben hűsítő italra vágyunk, akkor a gyümölcsöket fagyasztott állapotban tegyük a smoothieba.

Még a sok összetevős smoothiekat is rendkívül gyorsan el tudjuk készíteni, így, ha gyorsan összedobható finomságra vágyunk, akkor kiváló választásnak bizonyul. A chia magos gyümölcsös típus elfogyasztásához szükségünk lesz egy csésze eperre, fél csésze áfonyára, negyed csésze céklára, szintén negyed csésze mandulára, két csésze spenótra, egy evőkanál chia magra, egy csésze kókusztejre és fél csésze vízre. A gyümölcsöket és zöldségeket meg kell pucolnunk, majd a többi összetevővel együtt behelyezzük a turmixgépbe és az egészet homogén állagúra turmixoljuk. Ez a vitaminbomba télen-nyáron egyaránt feltölti a szervezetet a szükséges tápanyagokkal, így betegségek ellen is jó választás. Ha szeretnénk kedvünkre variálhatjuk a hozzávalókat.